Gyorsan elérte a tízmillió felhasználót a Threads

meta instagram threads
A kezdeti érdeklődés nagy volt a Threads iránt, de nyitott kérdés, hogy kitart-e a lelkesedés
Vágólapra másolva!
Az engedélykérései alapján érthető, hogy miért nem érhető el az EU-ban a közösségi oldal.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint szerda éjszaka beváltotta az ígéretét a Meta, az Európai Unió országain kívül elérhetővé tette a Twittert klónozó Threads közösségi szolgáltatását, ez mobilappokon és webes felületen is használható. Mark Zuckerberg személyesen felügyelte a rajtot, a legutóbbi állapotfrissítése alapján a szolgáltatás 7 óra alatt elérte a 10 millió regisztrált felhasználót.

A kezdeti érdeklődés nagy volt a Threads iránt, de nyitott kérdés, hogy kitart-e a lelkesedés iránta Forrás: Meta

Az indulást követően rögtön fény derült a Threads egyik óriási negatívumára, a Twittertől eltérően nem érhető el a követett személyek bejegyzéseinek időrendi sorrendben való megjelenítése. A Facebookhoz és az Instagramhoz hasonlóan a Threads is csak algoritmikus rendezéssel, a felhasználók számára homályos tényezők alapján hajlandó összeállítani a látott posztok körét.

Ez jó eséllyel hozzájárult a Meta meglévő szolgáltatásainak hosszú ideje tartó hanyatlásához, Zuckerberg csökönyösen próbálja lenyomni a felhasználók torkán a pénznyomtatásra legjobbnak vélt tartalomrendezési módszert, ahelyett hogy megpróbálná kiszolgálni a valós igényeiket.

Ha annyira tudná Zuckerberg, hogy mit akarnak a felhasználók, akkor nem kellett volna leklónoznia a Twittert, a csalódott twitterezők egyszerűen átvándoroltak volna a Facebookra.

A ki mit tudnál tartva érthető, hogy a Threads fennakadt a GDPR betartatásában jelen esetben illetékes ír adatvédelmi hatóság halóján, a Meta semmiképp sem kívánja adathiánnyal kiéheztetni az algoritmusát. A Threads androidos mobilappjának play áruházas termékoldalán tételesen fel van sorolva az összes kötelező és opcionális engedélykérése, a Meta gyakorlatilag mindenre kíváncsi, beleértve a politikai nézetet, a vallási meggyőződést, a szexuális beállítottságot, a vásárlási előzményeket, a hitelbírálati pontszámot, az egészségügyi állapotot, a naptár tartalmát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!