Itt a megújult kezelőfelületű Thunderbird

mozilla thunderbird
Alaposan testre szabható a Thunderbird megújult felülete, a régi stílusra is pár kattintással vissza tudnak váltani a felhasználók
Vágólapra másolva!
Jelentős ráncfelvarrást kapott a mostoha sorsú levelezőprogram.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé vált mindegyik nagy számítógépes operációs rendszerre az ingyenes és nyílt forráskódú Thunderbird levelezőprogram 115-ös verziószámú változata. Az alkalmazás jelentősen áttervezett és modernizált, azonban kinézet és működés tekintetében is alaposan testre szabható felületet kapott, a fejlesztők a régi motoros e-mailezők mellett a fiatalabb közönséget is meg kívánják szólítani.

Alaposan testre szabható a Thunderbird megújult felülete, a régi stílusra is pár kattintással vissza tudnak váltani a felhasználók Forrás: Mozilla

A megszokottnak megfelelően a Thunderbird nem csak levelezőprogram, de címjegyzékként, naptárként, továbbá feladatkezelőként is működik, egyes szolgáltatásokkal szinkronizálni is képes az adatokat, így például aki Gmailt használ, az közvetlenül hozzáférhet Google-fiókjának naptárához. Papíron chatappként is képes működni a Thunderbird, de csak néhány régi protokollt támogat, nem lehet belekötni például a Facebook Messengert.

A jövő zenéje, hogy mennyi értelme volt az elmúlt időszakban újból komoly erőforrásokat fordítani a jó egy évtizeden át rendkívül elhanyagolt levelezőprogramra, a számítógépes e-mail-klienseket annak idején a népszerű levelezőszolgáltatások böngészős felületei tették szükségtelenné a többség számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!