USA: a Microsoft megveheti az Activision Blizzardot

call of duty modern warfare ii videojáték
Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
Vágólapra másolva!
Nem tartotta megalapozottnak a versenyhatóság aggodalmait a bíró.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel döntő fordulatához érkezett az Activision Blizzard játékkiadó Microsoft általi felvásárlása, Jacqueline Scott Corley bíró elutasította a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) az üzlet megakadályozására irányuló végzési kérelmét. Az FTC lényegében a Sony érdekeit képviselte az ügyben, annak érvelései mentén próbálta akadályozni a 69 milliárd dolláros üzletet.

Call of Duty: Modern Warfare II (2022) Forrás: Activision Blizzard

A bíró szerint az FTC alapos munkát végezve körülbelül 1 millió dokumentumot nyújtott be a bíróságra, azonban ezek közül egyik sem támasztotta alá a messze legfontosabb aggályát, miszerint a Microsoft megvonná a Call of Duty-játékokat a PlayStationtől, a Microsoft belső és nyilvános kommunikációja egyaránt ennek az ellenkezőjére utalt a kérdésben. Emellett a bíró kiemelte, hogy a vállalat tíz évig hajlandó írásban garantálni a CoD elérhetővé tételét a PlayStationre, plusz eddig soha nem támogatott felhős platformokra és Nintendo Switch-re is elhozza a szériát, ezeket a vállalásokat szintén szerződésekben volt hajlandó garantálni.

A bíró nem látja, hogy a felvásárlás miért volna hátrány a fogyasztók számára, hogyan teremtene versenyellenes helyzetet.

A Microsoft azonnal megköszönte a bíróságnak a számára kedvező és gyorsan meghozott döntést, állítása szerint most újból az Egyesült Királyság versenyhatóságára kíván fókuszálni. A CMA jelenleg blokkolja az üzletet, azonban az EU és az USA általi jóváhagyását követően jó eséllyel feladja a pozícióját, ezzel elhárítva az utolsó említésre méltó akadályt az akvizíció elől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!