Az orosz gamerek 69 százaléka kalózkodott tavaly

gamer pc gaming
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Viszont a felmérés szerint csak a körülményeik miatt kényszerültek rá.
Vágólapra másolva!

Oroszországban mindig is rendkívül magas volt a videójátékokat kalózkodók aránya, húsz évvel ezelőtt még 90 százalék felett volt az érték, azonban az életkörülmények javulásával és a digitális játékboltok előretörésével folyamatosan javult a helyzet.

Nem menthetetlenek az orosz gamerek, csak limitált a vásárlóerejük, újabban pedig nem is hagyják őket pénzt költeni Forrás: Tima Miroshnichenko / Pexels

Az Oroszország elleni gazdasági lépések most újból hátravetették a helyi gamerek fehéredését, ami érthető annak fényében, hogy a Steamhez és a GOG-hoz hasonló digitális játékboltok a szankciók miatt nem hajlandóak orosz bankkártyákat elfogadni, így az orosz gamerek legálisan jelenleg csak kerülőutakon tudnak digitális játékokat vásárolni.

A School XYZ fejlesztői platform felmérése szerint a 2022-es évben az orosz gamerek 69 százaléka kalózkodott játékot. Az érintettek 51 százaléka az előző évihez képest képest többet warezolt, 27 százalékuk három, míg 20 százalékuk tíznél is több játékot töltött le tavaly.

Viszont a felmérés pozitív hírrel is szolgált a játékipar számára, az összes megkérdezett 93 százaléka vásárolt tavaly legálisan játékot, azaz van igény és akarat az orosz gamerek részéről a pénzköltésre, inkább csak a körülményeik miatt kalózkodnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!