Ezekkel az alkalmazásokkal akár ingyen is tévézhet

Tévézés pihenés
Vágólapra másolva!
Az internet és az okostelefonok robbanásszerű elterjedése új utakat nyitott a televíziózás terén is. Manapság már nem csak a hagyományos tévékészüléken lehet tévéműsorokat és filmeket nézni, hanem könnyedén hozzáférhetünk az online TV néző appokhoz is, akár mobiltelefonon, akár számítógépen.
Vágólapra másolva!

Hogyan működik az online TV?

Az online TV Alapvetően alkalmazás alapú, tehát le kell töltenünk a telefonunkra vagy okos tévénkre egy appot és jeleníti meg számunkra az online tévéadásokat. Ha telefonra töltjük az appot, akkor annak képét és hangját a legtöbb esetben ki tudjuk küldeni egy arra alkalmas tévére is. Számítógépen pedig vagy szintén app segítségével, vagy a böngészőnkön keresztül tudjuk ezeket az online adásokat nézni.

Sajnos rengeteg olyan, jóminőségű online tévé szolgáltatás van, ami Magyarországon jelenleg nem elérhető, ezeket többnyire különböző trükkökkel azért itthon is tudjuk nézni, de itt fontos végiggondolnunk, mielőtt mondjuk egy VPN-re beruházunk, hogy ezek a szolgáltatások többnyire angol nyelvűek.

Esetleg az amerikai szolgáltatások spanyolul is tudnak, meg még talán pár világnyelven, de a magyar nyelv szinte biztosan nem része a szolgáltatáscsomagjuknak.

Online TV appok - milyen a kínálat?

Az online TV appok kínálata nagyon vegyes. A hazánkban hivatalosan is elérhető appok nagy előnye például, hogy hazai szolgáltatókkal is szerződésben állnak, így magyar nyelvű műsorokkal is rendelkeznek. Sőt vannak olyan appok, amelyek kifejezetten Magyarországra tervezett műsorkínálattal rendelkeznek és így ezek használatával tulajdonképpen olyan, mintha egy rendes kábeles előfizetésünk lenne. Ilyenek például a MindigTV online, vagy a Direct One, ezek egyértelműen a hazai nézőközönségre céloztak.

Az MTVA M4 sportcsatorna például élőben közvetíti a mérkőzéseket. Forrás: Origo

Számos olyan népszerű és ingyenes alkalmazás létezik, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy élő adásokat nézzünk, vagy kedvenc műsorainkat és filmjeinket bármikor streameljük. Ebben a cikkben bemutatjuk a legnépszerűbb online TV néző appokat, amelyekkel élvezhetjük a televíziózás élményét rugalmasan és néha még ingyenesen is.

Mindig TV Go

A Mindig TV Go a földi digitális sugárzású (DVB-T), MindigTV platform online verziója, amely lehetővé teszi számunkra, hogy élő adásokat nézzünk és kedvenc műsorainkat élvezhessük mobiltelefonon vagy számítógépen. Az alkalmazásban megtalálhatók a legnépszerűbb hazai és nemzetközi tévécsatornák, és számos műsor visszanézhető.

Direct One

A Direct One egy másik kiváló lehetőség az online TV nézéshez. Ennek az alkalmazásnak is van kábeles megfelelője, ebbeb azesetben egy műholdas csomagra fizethetünk elő, ha nem csak az online megoldást szeretnénk használni. Az alkalmazásban megtalálhatók élő adások és emellett a Direct One-on elérhetőek különböző műfajú filmek és TV-sorozatok is.

Yettel TV

A Yettel TV egy teljesen online, telefonon, számítógépen, vagy okos tévékészüléken is működő rendszer, melynek segítségével kábeles előfizetés nélkül nézhetjük az egyébként Magyarországon fogható tévécsatornák nagy részét. A program olyan, interaktív funkciókat is nyújt, mint a műsorújság, a műsorok rögzítésének lehetősége, vagy a nyelv választás. A szolgáltatás havidíjas, tehát ingyen nem használható, de a Yettel előfizetők akár 3 hónapos ingyenes kipróbálási időszakra is jogosultak lehetnek.

A jobb online TV appok akár a teljes tévé előfizetést is kiválthatják, igaz, hogy ezek már messze nem ingyenesek. Forrás: Origo

Sweet TV

A Sweet TV egy további népszerű online TV néző szolgáltatás, amellyel mobilon és számítógépen is élvezhetjük a televíziózás élményét. Az alkalmazás különböző TV-csatornákat kínál, és lehetővé teszi, hogy élő adásokat nézzünk és on-demand tartalmakat streameljünk. A Sweet TV szolgáltatása széles körben elérhető, akár Magyarországról is, de egy rövid ingyenes időszak után már fizetnünk kell érte.

Tubi

A Tubi egy ingyenes streaming platform, amely lehetővé teszi számunkra, hogy számos népszerű TV-sorozatot és filmet nézzünk meg reklámokkal támogatott formában. Az alkalmazás ingyenesen letölthető, és sok tartalomhoz nem szükséges regisztráció. A Tubi a világ nagy részén elérhető, de néhány országban, köztük Magyarországon csak egy kis ügyeskedéssel hozzáférhető.

XUMO

A XUMO egy másik ingyenes streaming platform, amely több mint 190 élő TV-csatornát kínál. És amelyhez itthon sajnos szintén VPN-re van szükségünk. Az alkalmazásban megtalálhatók hírek, sportközvetítések, filmes és szórakoztató műsorok. A XUMO ingyenesen használható, de reklámokat tartalmazhat.

Online tévé nézés böngészőn keresztül

A különböző szolgáltatások és applikációk mellett egy egyszerű böngészőből is lehet tévét nézni és erre számtalan lehetőség adódik. Elég, ha csak beírjük a böngészőnkben egy keresőbe azt a kifejezést, hogy „magyar tv csatornák online nézése” és máris válogathatunk a szolgáltatók közt, amelyeknek oldalára lépve rengeteg magyar nyelvű csatorna közt válogathatunk. Vigyázzunk azonban, mert ennek nagy többsége egész reklámáradatot zúdíthat ránk egy-egy amúgy ingyenes csatorna megnyitásért, ha nem vagyunk felszerelve a megfelelő reklámblokkolókkal.

Ezeknek a reklámblokkolóknak a használatát viszont más oldalak tiltják, így a kikapcsolását kérik a tartalmaik megtekintéséhez.

Az ingyenes online tévénéző appokkal, oldalakkal tehát számos műsort és filmet nézhetünk, de ha reklámok nélküli élményre vágyunk, vagy kiterjedtebb tartalomhoz szeretnénk hozzáférni, esetleg jobb minőségben szeretnénk élvezni a műsorokat, érdemes megfontolni a prémium verziókra való előfizetést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!