Minigépbe is beépíthető lesz a GeForce RTX 4060

nvidia gigabyte geforce rtx 4060 oc low profile 8g videokártya grafikus kártya
Elsősorban mini ITX konfigurációkba szánja a gyártó
Vágólapra másolva!
Jön az alacsony profilú kiadás a kártyából, egészen apró házakba építhető vele gamer PC.
Vágólapra másolva!

Újabb jó hírt kaptak a hamarosan rendkívül kompakt méretű gamer számítógépet vagy erőteljes munkaállomást építeni kívánók, a Gigabyte alacsony profilú verziót dob piacra a GeForce RTX 4060 videókártyából.

Elsősorban mini ITX konfigurációkba szánja a gyártó Forrás: Origo

Az elsősorban mini ITX alaplapokat fogadó házakba szánt termék normál magasságú és alacsony profilú hátlapi lemezzel is használható, három ventilátoros hűtési rendszert kapott. A hosszúsága tisztességes 182 milliméter, erre oda kell figyelniük az aprócska házakat használóknak, nehogy a kártya beszerelésekor csúnya meglepetés érje őket.

A magasságától eltekintve a GeForce RTX 4060 OC Low Profile 8G névre keresztelt videókártya érdemben nem különbözik a megszokottabb kinézetű társaitól, ugyanúgy nyolctűs tápcsatlakozót és 450W teljesítményű tápegységet igényel. A gyári túlhajtást nem vitte túlzásba a Gigabyte, a referenciához képest csupán 15 MHz plusszal 2475 MHz-re emelte a GPU órajelét, a 8 GB GDDR6 videómemória maradt 17 Gbps sebességű.

Természetesen alacsony profilú hátlap is van a dobozában Forrás: Origo

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor és mennyiért kerül kereskedelmi forgalomba a különleges grafikus kártya, de jó eséllyel lesz némi felár rajta.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!