Kritikus újításokkal jön a GoPro Hero 12

gopro hero 12 black akciókamera youtuber
GoPro Hero 12 Black
Vágólapra másolva!
Elődjéhez képest akár kétszer olyan hosszú videók rögzítésére is lehetőséget adhat.
Vágólapra másolva!

Bemutatta a professzionális videókészítők, youtuberek, továbbá kalandorok körében is népszerű akciókamerájának idei verzióját a GoPro. A már előrendelhető, majd szeptember 13-tól forgalomba kerülő Hero 12 Black legfontosabb újítása, hogy az újratervezett energiakezelő rendszerének köszönhetően a mellékelt Enduro akkuval akár 70 percnyi folyamatos 5,3K/60FPS módú videó rögzítésére is lehetőség nyílhat, míg az elődje a gyári akkuval csak bő fél óráig bírja szusszal.

A többségnek persze nincs szüksége ilyen felbontásra és képkockasebességre, 5,3K felbontás és 30 FPS esetén 1,5 órán át, 1080p/30FPS módban pedig 2,5 órán át is bírhatja a Hero 12 Black akkuja. Kapcsolódó érdekességként az eszköz 4K felbontásban maximum 120 képkockás, míg 2,7K felbontásban akár 240 képkockás sebességgel is képes rögzíteni, ha valamiért erre lenne szükség.

A Hero 12 másik kritikus újítása, hogy Bluetooth segítségével közvetlenül párosítható lett vezeték nélküli mikrofonokkal és fülhallgatókkal, ami óriási segítség lehet a jobb hangminőség elérésében, különösen az alacsony költségvetésből videókat készítők számára.

A GoPro Hero 12 további érdekesebb újításai közül kiemelhető, hogy elérhető benne a vertikális videókat készítők számára kitalált 9:16 képarányú rögzítési mód, a Horizon Lock funkcióval stabilizálható a kamera 360 fokos pörgetése esetén a horizont szintje, a külön megvásárolható Max Lens Mod 2.0 kiegészítővel pedig a fekvő videók 36%-kal, az álló videók pedig 48%-kal lesznek szélesebb látószögűek.

A GoPro Hero 12 önmagában 450 euróba kerül, kiegészítőkkel együtt (két Enduro akku, tartónyél, fejpánt, hordozótáska) vásárolva már 500 euróba kerül, míg a kamerát és a Max Lens Mod 2.0-t tartalmazó pakkért 560 eurót kér a gyártó. A fenti összegek körülbelül 174 / 194 / 217 ezer forintoknak felelnek meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!