Ezek a mobilok fogytak a legjobban a tavasszal

mobilozás zenehallgatás okostelefon smarthone music iphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Csak az Apple és a Samsung készülékeiből áll a globális TOP10.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt körülbelül két évben tapasztalt gazdasági problémák jóvoltából alaposan visszaestek az androidos mobilok eladásai, az idei második negyedév már zsinórban a hatodik csökkenést hozott negyedévnek bizonyult. Az Apple válságálló volt, méghozzá olyannyira, hogy reális esélye van legalább időlegesen a legtöbb készüléket értékesítő mobilgyártóvá válásra, letaszítva a trónjáról a Samsungot.

Az Apple oldaláról nincsenek olcsóbbnak titulálható készülékek a listán Forrás: Michael Burrows / Pexels

A Counterpoint piackutató cég jóvoltából most újabb az ügyhöz kapcsolódó információ futott be, a vállalat összegezte, hogy az idei második negyedévben globálisan konkrétan melyik modellekből fogyott a legtöbb. A mobilpiaci viszonyokat körülbelül ismerők számára valószínűleg nem okoz nagy meglepetést a táblázat, az első négy helyet a tavalyi vagy tavalyelőtti iPhone-ok szerezték meg, a maradék hat helyen pedig a Samsung különféle modelljei osztozkodnak.

A készülékeket elnézve óriási a kontraszt a vállalatok között, a felsorolt iPhone modellek az Apple mércéjével mind a drága kategóriába tartoznak, azaz nincs köztük régebbi még forgalmazott típus, vagy iPhone SE modell.

A TOP10 legnagyobb mennyiségben eladott okostelefon az idei második negyedévben. A számok az előző negyedéves helyezéseik Forrás: Counterpoint Research Smartphone 360

Eközben a Samsung részéről csak a középkategóriás Galaxy A54 és a csúcskategóriás Galaxy S23 Ultra képviselték a felsőbb árkategóriákat, gyártó maradék négy mobilja – Galaxy A14, Galaxy A14 5G, Galaxy A04e, Galaxy A34 – mindegyike a megfizethetőnek szánt eszközök közé tartozik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!