Chaten vállalt bűntényeket a fiatal férfi

betört ablak üveg szélvédő broken window windowshild autólopás autófeltörés rongálás vandalizmus bosszú
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Többek közt gyújtogatásért és lövöldözésért kapott bő 13 év börtönbüntetést.
Vágólapra másolva!

Az internetes érában még a klasszikus bűnözési szokások is megváltoztak, a pénzt keresni kívánó fiatalok immáron természetszerűen közösségi szolgáltatásokban reklámozzák, hogy fizetségért bűncselekményeket hajlandóak elkövetni. Így tett a jelenleg 22 éves Patrick McGovern-Allen is, a New Jersey államban élő fiatal a Discordon és a Telegramon kínálta az érdeklődők számára a szolgálatait.

A fiatal vállalkozók java molotovozásba és lövöldözésbe látszólag nem hajlandó keveredni Forrás: Zachary Kadolph / Unsplash

A sajátos egyéni vállalkozásának keretében a fiatal tavaly több bűncselekményt is elkövetett, mások zaklatása mellett Molotov-koktéllal kigyújtott egy lakóházat, továbbá pisztollyal több lövést is leadott egy másik lakóház első emeletére. A támadások során személyi sérülések nem történtek, de a bíró így is 13,3 év börtönbüntetésre ítélte, ezt követően három éven át feltételesen szabadlábra kerülhet.

McGovern-Allen csak az egyike az interneten csínyeket, vandalizmust, akár súlyos bűncselekményeket vállalni hajlandóknak. A fiatalok többsége látszólag az ablakok bedobásánál vagy a kocsigumik kilyukasztásánál komolyabb munkákat nem vállal el, a hosszú időre börtönbe került elkövető a gátlástalanság mértékét tekintve egy szűkebb réteghez tartozik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!