Milyen karácsonyi ajándékot vegyünk a család influencerének?

Karácsonyi ajándék, tippek, influencereknek
A jó felszerelés elengedhetetlen, ha az ember influencerkedni akar.
Vágólapra másolva!
Ezek az eszközök kiválóan beválhatnak akár karácsonyi ajándékként is, ha valaki videós, fotós karrierre vágyik a közösségi média világában.
Vágólapra másolva!

Facebook, YouTube, Instagram, TikTok.... Csak néhány olyan közösségi média platform, amelyet százmilliók, sőt milliárdok követnek, és amelyeket sokan használnak önkifejezésre vagy médiakarrier építésére. Hogy ez jó-e vagy sem, az más kérdés, de tény, hogy ezek a felületek megadják mindenkinek a lehetőséget a tartalomgyártásra.

Ha pedig valaki be tud futni, rengeteg követőt tud gyűjteni, és az anyagait sokan nézik, akkor abból fényesen meg is tud élni.

De, ha valaki sikereket szeretne elérni, vagy csak szimplán igényes, akkor arra is oda kell figyelnie, hogy jó legyen az általa készített videók vagy fotók minősége. Ebben nyújtanak segítséget azok a termékek, amelyeket vagy kifejezetten az ilyen, úgynevezett influenszerek számára fejlesztettek, vagy olyanok, amelyeket ők is jól tudnak használni.

A jó felszerelés elengedhetetlen, ha az ember influencerkedni akar. Forrás: Origo

Ha valaki ilyen amatőr-fél profi privát médiakarrierben gondolkodik, vagy már folytat is ilyen tevékenységet, az biztosan értékelné, ha ilyen termékkel lepnék meg az ünnepi szezonban. Ezekből készítettünk egy kisebb válogatást, bemutatva azokat a modelleket, amelyeket mi már próbáltunk valamikor, és amelyeket jó szívvel tudunk ajánlani.

A kamera

Mindennek az alapja a jó kép- és hangminőség, és a Sony mérnökei kifejezetten a vloggerek, bloggerek, Instagrammerek és TikTok huszárok igényeit figyelembe véve alkották meg a ZV-1F névre hallgató kamerát. Ez a modell kifejezetten kompakt, akár egy nagyobb zsebben vagy kisebb táskában is vidáman elfér.

Íme egy tipikus influenszer kamera. Forrás: Origo

A használata egyszerű, és akár 4K videók is összehozhatóak a segítségével, valamint 20 megapixeles fotók elkészítésére is módot ad. A kezelése pofonegyszerű, a használatába igen hamar bele lehet jönni. Sötétben is jól teljesít, a zoom funkció sem hiányzik, és a kijelölt téma fókuszáltsága is mindig biztosított. Az akkumulátora által kínált üzemidő megfelelő, ráadásul a telep egyszerűen, USB porton keresztül tölthető, a mikrofonja pedig kiváló. A Sony ZV-1F nem egy mai darab, 2022-ben dobták piacra, de még mindig az egyik legjobb ilyen eszköz, és az ára is sokat csökkent. Így ma már 220 000 forintért is meg lehet vásárolni, ami a tudásához képest baráti összeg.

Körfény

Sokan nem is tudják, de ha szelfiket készítenek, vagy olyan videókat, amelyen az arcuk is látszik, akkor a jó fényviszonyok létfontosságúak. A természetben nappal ezzel nincs gond, de egy szobában vagy sötétben már bizony sokkal rosszabbak a körülmények. Ezen lehet egyszerűen segíteni az úgynevezett körfénnyel, azaz a kör alakú lámpákkal amelyek egyenletesen, puhán világítják meg az arcot.

A megfelelő világítás nagyon fontos. Forrás: Origo

Mi az Ikea Lanespelare nevű termékét javasoljuk, ami viszonylag kedvező árú, hiszen 18 000 forintba kerül. A fény erőssége és a színhőmérséklet pont jó, szép lesz a felvételeken az emberi arc. Ráadásul rugalmasan pozícionálható, tekerhető, hajlítható, és még egy változtatható méretű telefontartónak is szorítottak rajta helyet.

Mikrofon

Egy jó mikrofon csodákra képes, hiszen kiszűri a zajokat, zörejeket, a beszélő vagy beszélők hangját pedig teltté, gazdaggá, kellemes tónusúvá varázsolja. Az árazást tekintve komoly különbségek fedezhetőek fel, de a jó hír az, hogy már az olcsóbb darabok között is lehet életképes készülékekkel találkozni.

A megfelelő mikrofon rengeteget segíthet. Forrás: Origo

Egy ilyen a Genesis Radium 400 nevű eszköz, amely kicsi, kompakt, igen könnyen kezelhető, hiszen egy USB-n keresztül csatlakoztatható a PC-hez vagy laptophoz. Ráadásul meglehetősen jól néz ki, és még akár szerepeltethető is a videókban. Az ára pedig egyáltalán nem vészes, ugyanis már 26 000 forintért megvásárolható.

Okostelefon

Ma már ott tartunk, hogy akár egy telefonnal is lehet olyan anyagokat készíteni, amelyek gond nélkül feltehetőek egy videómegosztóra vagy közösségi oldalra. Persze nem mindegy, hogy milyen modellt használunk, de például a Samsung Galaxy S23 erre tökéletesen alkalmas lehet.

A Samsung Galaxy S23 és a gyári állványai segítségével már remek videókat készíthetünk akár magunkról is. Forrás: Origo

Ez a kényelmes fogású modell remek kamerarendszerrel rendelkezik, hiszen a főkamera mellett kapott egy ultraszéles látószögű és egy optikai nagyítással megtámogatott egységet is. A szelfikamerája is kiemelkedő, este, sötétben is lehet vele remek minőségű anyagokat felvenni. Ellátták egy optikai stabilizátorral is, amely hatékonyan küszöböli ki a mozgásból, remegésből fakadó anomáliákat. Az akkumulátorára sem lehet panasz, az pedig külön remek, hogy kifejezetten kompakt, és így könnyen hordozható. Ami a sokat mozgó vloggereknek YouTubereknek kincset érhet. A Samsung S23 jelenleg az egyik legolcsóbb csúcsmobil, hiszen már 320 000 forintért megvehető, ami a tudását elnézve igen korrekt összeg.

A beépített hardver teljesítménye pedig elég ahhoz, hogy akár nagy felbontású képeket vagy videókat is vágjon, szerkesszen a segítségével a felhasználó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.