Elbúcsúzott a régi Windowsoktól a Steam

gamer pc gaming videójáték intertnet café
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A meglévő telepítések egy darabig előreláthatóan működőképesek maradnak.
Vágólapra másolva!

Kényelmetlen helyzetbe kerültek az elavult Windowsokon játszani próbálók, a korábbi tájékoztatásának megfelelően január elsejével befejezte a Windows 7, a Windows 8, továbbá a Windows 8.1 hivatalos támogatását a Steam.

A Steamet használó gamerek oroszlánrésze már rég el is felejtette a régi rendszereket Forrás: RODNAE Productions / Pexels

A digitális játékbolt szerint a kérdéses rendszerekre már nem lehet újonnan telepíteni a Steam asztali alkalmazást. A korábban felrakott kópiái egy darabig előreláthatóan működnek majd, bár frissítéseket nem kapnak többé, továbbá a Valve semmiféle garanciát sem vállal a megfelelő funkcionálásukra.

A tájékoztatás szerint a régi Windowsoktól való elbúcsúzásnak több oka is van, például az asztali alkalmazás által beépítetten használt Chromium böngészőmotor sem támogatja ezeket, plusz a Steam fejlesztői szeretnének olyan biztonsági funkciókat igénybe venni, amelyek csak a Windows 10-től kezdve érhetőek el.

Mindezeken túl látszólag igény sincs már a Windows 7 / 8.x támogatására, a Steam decemberi felmérése szerint egy százalék alatt van a kombinált piaci részesedésük, ténylegesen már nagyon rég elbúcsúzott tőlük a szolgáltatás közönsége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!