Megint erőszakoskodna a Microsoft

laptop notebook számítógépezés böngészés zene zenehallgatás diák egyetemista főiskolás tanuló youtube windows 11
A kép csak illusztráció
Fotó: Surface / Unsplash
Vágólapra másolva!
A Windows elindulásakor azonnal a számítógépezők arcába nyitná a Copilot chatbotot.
Vágólapra másolva!

Tovább feszíti a húrt az évek óta egyre agresszívebben erőszakoskodó Microsoft, a Windows 11 legújabb nyilvános előzetesében egyes felhasználóknál már a bejelentkezést követően azonnal megnyitja a Copilot chatbot felületét.

A kijelző jobb szélére kitűzve jelenik meg a Windows Copilot felülete Forrás: Microsoft

A lépés akkora negatív visszhangot keltett, hogy azonnal magyarázkodni kényszerült a vállalat. Állítása szerint egyrészt nem biztos, hogy a Copilot felületének automatikus megnyitása ténylegesen elérhetővé válik majd a Windows 11 stabil kiadásában, másrészt pedig a működés kikapcsolható a Gépház alkalmazás új „Copilot a Windowsban" részében.

Ezeken túlmenően nem is minden konfiguráción szándékozta gyárilag bekapcsolni a Copilot megnyitását, csak olyan többmonitoros helyzetekben és az elsődleges kijelzőn, amennyiben a kérdéses monitor legalább 27 hüvelykes és 1920 pixel széles.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Edge és a OneDrive után a Copilotot fogja agresszíven tukmálni a felhasználókra a Microsoft.

Kapcsolódó érdekességként a cég pont a napokban jelentette be, hogy a jövőben dedikált Copilot gomb jelenhet meg a laptopok klaviatúráin és a dedikált billentyűzeteken, bár azóta kiderült, hogy ezt nem lesz kötelező implementálniuk a hardvergyártóknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!