Nem a YouTube szúrt ki a reklámblokkolókkal

Drinking Coffee at Work Computer Napping New Business Businesswoman Women Females Latte Incentive E-commerce Youth Culture Sleeping Working Intelligence Asian Ethnicity Ethnicity One Person Success Accuracy Planning Dedication Exhaustion Emotional Stress
A female entrepreneur and businesswoman is working on her start up company in her office. She has fallen asleep at the office with her head on her desk. Empty coffee cups are on the table.
Vágólapra másolva!
Két népszerű böngészőkiegészítő is borzasztóan lassítja a weboldalak működését.
Vágólapra másolva!

Megint botrány tört ki a közösségi médiában, egyik pillanatról a másikra rengeteg számítógépező arról kezdett panaszkodni, hogy használhatatlanságig lassult a YouTube. A közös bennük az Adblock és az Adblock Plus kiegészítők használata volt, első blikkre pedig mindenki azt hitte, hogy a videómegosztó szúrt ki velük, folytatva a hirdetéseket blokkolók ellen az elmúlt hónapokban indított hadjáratát.

Nem csak a YouTube-ot érinti a lassulási gond Forrás: Getty Images/iStockphoto/FatCamera/Oliver Fernandez

Mostanra kiderült, hogy téves volt a feltételezés, valójában az említett reklámblokkolók legújabb verzióival van probléma, bizonyos körülmények esetén irtózatos lelassítják egyes webhelyek betöltését vagy akár a komplett számítógépet, ráadásul

nem a YouTube az egyetlen érintett webhely.

A böngészőkiegészítők fejlesztői vizsgálják a problémát, azonban nehézségeik támadtak a jelentett teljesítménybeli gondok reprodukálásával. Emiatt nem világos, hogy mikorra várható a gondokat megoldó javítások elérhetővé válása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!