Beperelte Texas állam a PornHub üzemeltetőjét

pornó erotika pornhub onlyfans
Fotó: charlesdeluvio / Unsplash
Vágólapra másolva!
Törvényt sértve nem ellenőrzi az államból érkező látogatóinak életkorát.
Vágólapra másolva!

Pert indított a magát szexkereskedelemben bűnösnek vallott Aylo (korábban MindGeek) pornóbirodalom ellen Texas főállamügyésze, a vád szerint a vállalat által üzemeltetett PornHub és további pornóoldalak nem ellenőrzik az amerikai államból érkező látogatók életkorát. Az ezzel kapcsolatos törvényt tavaly fogadták el, majd alkotmánysértési vád miatt parkolópályára került, végül 2023 végén hatályba léphetett.

 A célját a fiatalkorúak pornóoldalokról való kizárása jelenti.

A törvény értelmében a pornóoldalaknak saját módszerekkel vagy külsős szolgáltatócégek segítségével ellenőrizniük kell, hogy a látogatóik felnőttkorúak-e, például az állam által kibocsátott fényképes igazolványok használhatóak a célra. Ezen túlmenően a pornóoldalak negatív hatásaival kapcsolatos tájékoztatásokat is meg kell jeleníteniük a közönségüknek.

Az Aylo nem tett eleget a texasi működéshez szükséges kötelezettségeknek, ami érdekes annak fényében, hogy az elmúlt időszakban más amerikai államok is hoztak hasonló törvényeket: Louisianában hajlandó volt megfelelni azoknak, míg Észak-Karolinában és Montanában inkább teljesen blokkolta a pornóoldalainak elérését.

Hírünk írásáig az Aylo nem reagált a perbe fogásának hírére, a törvénysértésért 1,6 millió dollár határig napi 10 ezer dollár pénzbüntetést kaphat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!