Minden számítógépre jön a legújabb Windows 11

microsoft windows 11 laptop notebook számítógép computer
Fotó: Windows / Unsplash
Vágólapra másolva!
Nem lehet tovább halogatni az első két főverzióról való frissítést.
Vágólapra másolva!

Rossz hírrel szolgált a Windows 11 valamelyik korábbi főverziójáról a legújabbra szándékosan nem frissített számítógépezők számára a Microsoft, megkezdi az aktuális Windows 11 2023 Update (23H2) erőszakos telepítését az eszközeikre.

A vállalat tájékoztatása szerint a Windows Update gépi tanulásos módszerrel hullámokban fogja kérdés nélkül telepíteni a Windows 11 legújabb változatát. Elsőként az olyan számítógépekre érkezik majd meg, amelyek az operációs rendszer már nem támogatott legelső kiadását (21H2) futtatják, majd a tavalyelőtti 22H2 változatról makacsul nem frissítettek kerülnek sorra.

A Windows 11 korábbi főverzióin való maradásnak látszólag ritkán van értelme, időközben a Microsoft nem végzett olyan módosításokat az operációs rendszerben, amelyek a döntő többség számára kompatibilitási vagy kényelmi problémákat okozhatnának, javarészt pont javított a gyerekbetegségein. Természetesen nem kizárt, hogy kedvezőtlen csillagok együttállása esetén a legújabb főverzióra való frissítés gondokat okozhat, azonban nem indokolt aktívan tartani ettől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!