Óriási elbocsátást jelentett be a PlayStation

sony playstation 5 ps5 dualsense kontroller gamepad videojáték játékvezérlő
Fotó: Onur Binay / Unsplash
Vágólapra másolva!
Világszerte menniük kell a dolgozóknak, még a Naughty Dog is érintett.
Vágólapra másolva!

Nincs vége a játékipari leépítéseknek, az Xbox után a PlayStation is tömeges elbocsátást jelentett be. A Sony videójátékos üzletágánál az utolsó heteit töltő Jim Ryan vezérigazgató szerint nagyon nehéz döntést kellett hoznia a vezetőségnek, világszerte a munkavállalóinak olyan 8 százalékát, 900 főt kényszerül most elküldeni a Sony Interactive Entertainment.

„Hosszas fontolgatást és számos az elmúlt hónapokban történt vezetőségbeli megbeszélést követően világossá vált, hogy változtatásokra van szükség az üzlet és a vállalat további fejlesztése érdekében. Meg kellett állnunk egy pillanatra, holisztikus pillantást kellett vetnünk az üzletre, hogy képessé váljunk a hosszú távú fenntarthatóságra fókuszálni, ezáltal pedig a jövőben a lehető legjobb élményeket tudjuk majd nyújtani a közösségünk számára” – írta Jim Ryan a dolgozóknak küldött körlevelében.

A leépítések keretében a Sony teljesen bezárja a VR-játékokat fejlesztő London Studio fejlesztőcégét, továbbá a szintén brit Firesprite-nál is leépítések lesznek. Az elbocsátások még a legfontosabb PlayStation-exkluzívokat készítő saját stúdiókat is érintik, így az Insomniac Games (Marvel’s Spider-Man), a Naughty Dog (Uncharted, The Last of Us), és Guerrilla Games (Horizon: Zero Dawn és Horizon Forbidden West) is kénytelen lesz leépítéseket végrehajtani. 

A konkrétan játékfejlesztéssel foglalkozókon túl rengeteg támogatói munkát végző is elveszíti az állását.

Kapcsolódó érdekességek, hogy egyrészt leszállóágba kerültek a PlayStation 5 eladásai, másrészt a Sony jó egy évig nem lesz képes saját fejlesztésű húzócímet kiadni a konzolra, harmadrészt pedig még idén PC-vel is használhatóvá válik a PSVR2 headset. A legutóbb különös színezetet ad a VR-os játékokkal foglalkozó London Studio és a szintén ebben az iparban utazó Firesprite bezárásának.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!