Visszatérhet a kézikonzolok piacára a Sony

PlayStation Vita kézikonzol, Sony
Vágólapra másolva!
Megkezdődhetett a munka a PlayStation Vita utódján, az AMD adhatja a technológiát.
Vágólapra másolva!

Jelentős bombát dobott a már számos alkalommal igaznak bizonyult pletykákat indított Moore's Law is Dead YouTube-csatorna házigazdája, forrásai szerint a Nintendo Switch és a Steam Deckhez hasonló termékek sikerén felbuzdulva a Sony is újból szerencsét próbálna a kézikonzolok piacán.

Drámaian legyűrte annak idején a PlayStation Vitát a Nintendo 3DS Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

Puszta beszélgetéseknél állítólag messze többről van szó, ugyan a PlayStation Vita utódja még a fejlesztés korai fázisában jár, de már szerződések köttettek és pénzek cseréltek gazdát, az AMD dolgozik a termékbe szánt egyedi rendszerlapka elkészítésén. A PlayStation 4 és PlayStation 5 mellett a legtöbb „számítógépes" kézikonzolban is az AMD technológiai találhatóak, a nemsokára piacra kerülő MSI Claw lesz az első komolyan vehető, Intel processzoros termék a piacon.

A Sony komoly történettel rendelkezik a kézikonzolok piacán, a világ legtöbb táján 2005-ben piacra dobott PlayStation Portable (PSP) modellből olyan 80-82 millió darabot értékesített, ám a 2011-es PlayStation Vitából már csak 10-15 milliót tudott eladni, mire ki is lépett a termékkategóriából, a mobiljátékokban látta a jövőt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!