Bemutatkoztak az Apple legújabb laptopjai

Vágólapra másolva!
Egész munkanapos üzemidő mellett jobb teljesítményt kínálnak az új MacBook Air laptopok.
Vágólapra másolva!

Érdemi fanfár nélkül előrendelhetővé váltak a legújabb generációs MacBook Air laptopok, a már Apple M3 rendszerlapkát használó modellek 13,6 hüvelykes és 15,3 hüvelykes megjelenítővel lesznek elérhetőek 2024. március 8-tól.

apple macbook air 2024 m3 laptop notebook számítógép
Fotó: Apple

Az Apple tájékoztatása szerint az M1 chipes laptopokhoz képest az új modellek 60%-kal gyorsabbak, míg az M2-es MacBook Airhez képest 20% az előrelépés, általános használat mellett olyan 18 óra üzemidőre számíthatnak a vevők. A magas felbontású IPS kijelzőjük a napfényes környezetben való jobb láthatóság érdekében akár 500 nit fényerőre is képes, Full HD webkamerát kaptak, támogatják a 6 GHz-es kommunikációt is lehetővé tevő Wi-Fi 6E technológiát, két monitor köthető rájuk, MagSafe-es töltésre is lehetőséget kínálnak.

Végül érdekes, hogy a Neural Engine koprocesszoruk jóvoltából akár kisebb mesterséges intelligenciás modellek futtatására is alkalmasak.

A 13 hüvelykes konfigurációtól függően 530-730 ezer forint, míg a 15 hüvelykes 630-830 ezer forint közti ajánlott fogyasztói áron lesz kapható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!