Nem örülnek a fejlesztők a PlayStation 5 Prónak

Vágólapra másolva!
Aggodalmaik szerint csak kéretlen pluszteher lesz a vállukon a konzol.
Vágólapra másolva!

Előreláthatóan jelentős termékrajttal zárja majd az évet a Sony videójátékos üzletága, a tervek szerint az év végi ünnepi szezonra piacra kerülhet a vadiúj PlayStation 5 Pro játékkonzol. A termék processzor és memória tekintetében nem lesz előrelépés, de számottevően erősebb grafikus vezérlőt kap az alap PlayStation 5-höz képest, többszörösen jobb teljesítményű lehet a sugárkövetéses rendereléskor, továbbá gépi tanulásos képfelskálázást kínálhat.

A játékipari hírekre specializálódott GamesIndustry.biz portál vezetője szerint a PlayStation nagy rajongói jó eséllyel szeretni fogják a terméket, azonban a játékfejlesztők már nem lelkesednek érte. Ezt a napokban megrendezésre került GDC 2024 játékfejlesztői konferencián lebonyolított háttérbeszélgetései alapján állítja, az általa megkérdezett kiadók és fejlesztők nem látják értelmét a PlayStation 5 Pro piacra dobásának.

Nagy vonalakban két problémájuk van a termékkel: egyrészt még az alap PS5 képességeit sem sikerült tisztességesen kiaknázniuk – sokuk úgy érzi, mintha még az életciklusának elején járna a mostani konzolgeneráció –, másrészt pedig nem hiszik, hogy az újdonság növelni fogja a PlayStation játékosbázisát.

Sem műszaki, sem üzletfejlesztési értelemben nem látnak észszerűséget a PS5 Próban, a félelmeik szerint a támogatása csak szükségtelen és meg nem térülő pluszmunkát hoz számukra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!