Nem kívánja legombolni a gamereket a CD Projekt

Vágólapra másolva!
Különösen megnyugtató hírt kaptak a The Witcher 4-re várók.
Vágólapra másolva!

Nagy bajba került az elmúlt két évben a játékipar színe-java, a fejlesztési költségek elszállása, a stagnáló méretű játékosbázis, továbbá annak visszaesett költése miatt már világszerte több ezer játékfejlesztő veszítette el az állását. A problémakör megoldása még várat magára, a költségcsökkentésen keresztüli racionalizálások csak a helyzet stabilizálása alkalmasak.

the witcher 3 wild hunt videojáték
Sokat szépült The Witcher 3: Wild Hunt az ingyen befutott, következő generációs frissítéssel
Fotó: CD Projekt

Mindeközben a játékcégek befektetői természetesen kíváncsiak rá, hogy miként fognak nyereségre szert tenni a pénzük kölcsönadását követően. A lengyel CD Projekt pénzügyi igazgatója is kapott erre vonatkozó kérdést stockwatch.pl gazdasági portálnak adott interjúja során, specifikusan arra volt kíváncsi az újságírója, hogy lesznek-e mikrotranzakciók a jövőbeli játékaiban.

A The Witcher játéksorozat és a Cyberpunk 2077 fejlesztője javarészt a gamerek oldalára állt a kérdésben: Piotr Nielubowicz szerint az egyjátékos címekben nincs helyük a mikrotranzakcióknak, míg a többjátékos termékekben nem zárja ki azok bevetését. 

Ez megnyugtató álláspont a Cyberpunk 2077 áldatlan állapotban való kiadása ellenére közönségkedvenc fejlesztőcégtől, főleg mivel a következő fontos játéka az egyjátékos The Witcher 4 lesz, Nielubowicz szerint már olyan 400-an dolgoznak a Polaris kódnéven futó, korai állapotban lévő projekten.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!