Visszatértek a zeneipar királynőjének dalai a TikTokra

Taylor Swift koncertfilm
Taylor Swift ült fel a zeneipar csúcsára tavaly az előadók közül
Fotó: Youtube
Vágólapra másolva!
A kiadója által képviselt többi zenész továbbra is le van némítva a szolgáltatásban.
Vágólapra másolva!

Sokkoló fordulat történt február elején a TikTokon, teljesen eltűntek és elnémultak a Universal Music Group zenekiadó által menedzselt dalok a szolgáltatásból. Nem pusztán arról volt szó, hogy az újonnan feltölteni kívánt videókba már nem lehetett beszúrni azokat, de a korábban elérhetővé tett anyagokban is elnémultak az érintett zenészek dalai.

A helyzetből óriási megrökönyödés lett, hiszen a mindig népszerű Drake mellett korunk legnagyobb zenei szenzációjának, Taylor Swiftnek a nótái is köddé váltak. A TikTok és a Universal egymásra mutogattak, hogy miért nem sikerült meghosszabbítani a zenék licencelésével kapcsolatos szerződést, a felek szokatlanul nyers hangnemben élősködéssel vádolták egymást a jogdíjak mértékével és számításával kapcsolatos vitában.

Két hónap elteltével most minimális előrelépés történt az ügyben, Taylor Swift számai váratlanul újból elérhetővé váltak a TikTokon, azonban a többi Universal által kezelt zenész továbbra is hiányzik a szolgáltatás repertoárjából.

Ezek szerint egyedi megállapodás születhetett a felek között Swift kapcsán, de általánosságban véve még nem jutottak dűlőre a jogdíjvitában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!