Azonnal telepítse ezt a frissítést a telefonjára!

apple iphone mobilozás okostelefon
Fotó: David Grandmougin / Unsplash
Vágólapra másolva!
Nagyon komoly biztonsági rést szüntet meg, amit eddig zaklatók és betörők is használtak. Ezt a frissítést minden iPhone tulajdonosnak érdemes telepítenie.
Vágólapra másolva!

Világszerte elérhetővé vált a támogatott iPhone mobilokra az iOS 17.5 szoftverfrissítés. A telepítését mindenképp ajánlott inkább előbb, mint utóbb jóváhagyni, ettől a verziótól kezdve ugyanis már nem csak a mobilozókkal együtt mozgó AirTag követőkről képes riasztást küldeni, de az androidos Find My Device hálózatot használó Bluetooth trackerek leleplezésére is képes.

 

betörő, illusztráció, frissítést
Ezt a frissítést mindenképpen érdemes telepíteni, mert akár egy betörést is megelőzhet.
Fotó: Pixabay.com

Ezzel végre megelőzhetjük, hogy bizonyos bűnözők megtudják a pontos helyzetünket úgy, hogy egy AirTag-et csempésznek a zsebünkbe, vagy táskánkba, esetleg autónkba. Eddig ezzel a módszerrel bárkit követni lehetett, de azt is meg lehetett tudni, hogy hol parkolta le az autóját, vagy azt, hogy épp otthon tartózkodik-e, így könnyebbé váltak az autólopások és a betöréses rablások is.

Ezek az androidos világhoz tartozó követőkütyük csak mostanában kerülnek piacra, plusz a követésük kivitelezésére használt, új generációs Google Find My Device hálózat sem érhető még el a világ legtöbb országában. Éppen ezért is szerencsés a mostani funkció időszerű befutása, az iOS 17.5 telepítését követően az iPhone-tulajok felkészülten várhatják az androidos követőkütyük és háttérrendszer széles körű rajtját.

Mindeközben az Android 6.0+ rendszerű mobilok is képessé válnak az Apple AirTagek detektálására.

Az iOS 17.5 számos kisebb hibajavítást és sebezhetőség foltozását tartalmazza, a további újdonságai közül pedig kiemelhető, hogy részben netkapcsolat nélkül is böngészhetővé váltak a News+ szolgáltatás friss tartalmai, ugyanitt bemutatkozott a Quartiles napi szójáték, plusz az Európai Gazdasági Térség államaiban már weboldalakról is telepíthetőek a mobilappok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!