Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Ráhozta a frászt a játékosokra az EA

mass effect legendary edition videojáték
Mass Effect Legendary Edition
Fotó: BioWare / Electronic Arts
Vágólapra másolva!
A valaha megvett összes játékuk eltűnt a játékgyűjteményeikből.
Vágólapra másolva!

Nagyon sok gamer nem tudja, de a digitális játékboltokban beszerzett játékok nem kerülnek klasszikus módon a tulajdonukba, a vételi ár kifizetésével pusztán licencelik azokat. Ez hosszabb távon súlyos következményekkel járhat, egyrészt a jelenlegi boltok megszűnése esetén a vevők elveszítik a bennük licencelt termékekhez való hozzáférésüket, másrészt pedig a helyzet jogi és műszaki akadályokat gördít a játékok utókornak való megőrzése elé.

A problémák jelen pillanatban nem igazán foglalkoztatják az átlagos gamereket, ám egyes számítógépes játékosok most csúnya ébresztő pofont kaptak: a régen Origin néven futott EA App játékáruház kliensét elindítva megdöbbenve tapasztalták, hogy minden termék eltűnt a játékkönyvtáraikból.

Az Electronic Arts röviddel a panaszok befutását követően közölte, hogy egy szoftverhiba okozta a játékgyűjtemények eltűnését, de mostanra sikerült megoldania a bugot. Aki nem látja a szoftverben a játékkönyvtárát, az elsőként próbálja meg újraindítani az EA Appot, ha pedig ez nem segít, akkor jelentkezzen ki belőle és lépjen be újra, akkor elvileg újból látni fogja a játékait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről