A mobiltelefonok kritikus hiányosságára érkezik megoldás

oppo a94 okostelefon smartphone mobilozás
Oppo A94
Vágólapra másolva!
Jelenleg csak az elsődleges SIM-kártyán képesek használni az SMS utódját az Android mobilok, ezt oldja meg a Google.
Vágólapra másolva!

A remélthez képest pár évvel később, de lassan csak felnő a feladatához a szöveges üzenetek küldésére kitalált Google Messages mobilapp. Az ingyenes alkalmazással mobilszolgáltatótól függetlenül bárki átválhat az SMS használatáról az RCS technológiára, ez az SMS chatappokban megszokott felhasználói élményt és funkciókat kínáló utódja, idén az Apple is támogatni kezdi majd.

Magyarországon nem elterjedt a dupla SIM-ezés, ám a fejlődő országok egy részében teljesen hétköznapi jelenség Forrás: Oppo

Sajnos jelenleg néhány száz millió mobilozónak nem lehet teljes az öröme, a Google Messages apró deficitjének köszönhetően több SIM-kártya használata esetén csak az elsődleges kártyán lehet átváltani az RCS használatára, a SIM2 foglalatba dugott másodlagos kártyán keresztül csak SMS-ezni tudnak. Erre létezik kerülőutas megoldás, a másodlagos kártyát egy másik üzenetküldő appon át be lehet fogni az RCS használatára, ám ez kényelmetlen és felesleges macera.

Most kiderült, hogy a Google Messages fejlesztői nagyon közel állnak a probléma megoldásához, a mobilapp béta kiadásának kezelőfelületi szövegei alapján hamarosan a mobilokba tett összes SIM és eSIM esetében működni fog az RCS-es üzenetküldés, nem kell majd többé trükközni és bosszankodni. Új üzenetek írásakor a mobilozók természetesen ki tudják majd választani, hogy melyik SIM-hez tartozó mobilszámról menjenek ki az üzeneteik a fogadó félhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!