Bajt kavar a Windowsok új frissítése

mérgező munkahely, toxikus környezet, nő, munkahely
Portrait of tired young business Asian woman work with documents tax laptop computer in office. Sad, unhappy, Worried, Depression, or employee life stress concept
Vágólapra másolva!
Hibaüzenettel leáll a telepítése, egyes esetekben valójában szükség sincsen rá.
Vágólapra másolva!

Frusztráló probléma ütötte fel a fejét a Windows 10 és a Windows 11 januári hibajavító keddes frissítéseinek kiadását követően, egyes felhasználóknál nem települ az operációs rendszer típusától függően KB5034441 vagy KB5034440 jelzésű frissítés.

Ezzel a nem túl hasznos hibaüzenettel találkoznak a probléma által érintettek, a Microsoft újabb javítással kívánja megoldani a gondot Forrás: Origo

Ez szerencsére nem az operációs rendszerekhez kiadott összegző frissítés, hanem egy attól független patch, ami a BitLocker meghajtótitkosítás egyik sebezhetőségét javítaná. A telepítése két okból hiúsulhat meg: amennyiben nincs a Windows helyreállítására szolgáló partíció a PC háttértárán, vagy ha nincs elég szabad hely a helyreállítási partíción. További csavar a történetben, hogy ha nincs helyreállítási partíció, akkor szükség sincs a patch telepítésére.

A hibajelenség által érintett felhasználók nem igazán tudnak mit tenni: helyreállítási partíció hiányában nyugodtan figyelmen kívül hagyhatják a frissítés településének a meghiúsulását, ha pedig van ilyen partíció a háttértárukon, akkor a manuális átméretezésével megoldhatják a gondot. Viszont az utóbbi túlságosan belemenős tevékenységnek bizonyulhat a számítógépezők java számára, így jobban teszik, ha megvárják a Microsoft újabb hibajavítását, ami automatizáltan orvosolja majd a problémát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!