Rejtélyes okból törölték a világsikerű mobiljátékot

flappy bird
Vágólapra másolva!
A több mint ötvenmillió játékos által használt Flappy Bird váratlanul vált elérhetetlenné.
Vágólapra másolva!

A játék iOS-en és Androidon egyaránt a legnépszerűbbek közé tartozott tavaly májusi megjelenése óta, pedig játékmenete nem volt túl bonyolult. A Flappy Birdben a játékosnak a Super Mario-játékokból ismert csövek között kellett repkednie egy madárral úgy, hogy elkerülje az ütközést. Primitívsége dacára a játékot több mint ötvenmillió alkalommal töltötték le okostelefonokra és táblagépekre kevesebb mint egy év alatt. A játék már letöltött példányai továbbra is használhatók maradnak.

A játék egy vietnami fejlesztő, Dong Nguyen munkája, aki a hétvégén teljesen váratlanul jelentette be a Twitteren, hogy az összes appboltból törölni fogja a játékát. Dong egyébként bevallása szerint mindössze két-három napos munkával készítette a játékot, és az abban megjelenő hirdetések akár napi ötvenezer dolláros, vagyis tízmillió forintos nagyságrendű bevételt is termeltek számára, bár nem minden egyes nap volt ennyire sikeres - írja a BBC.

A Flappy Bird nem túl változatos pályája Forrás: Flappy Bird

Saját Twitterjén Dong mindössze annyit írt a törléssel kapcsolatban, hogy nem jogi problémák miatt távolítja el a játékot, és nem is adta el azt másnak - mindössze szeretné újra a régi, hétköznapi életét élni. Üzenetében azt is kiemelte, hogy a jövőben is folytatni fogja a játékok készítését.