Vágólapra másolva!
Egy kínai mobiltelefon gyártó a napokban egy ismerős külalakkal felszerelt mobiltelefont mutatott be. A ZTC 8898 teljes QWERTY-billentyűzettel, két érintőkijelzővel és USB-foglalattal is rendelkezik, külsőre pedig szinte egy az egyben a Nokia E90-est idézi.
Vágólapra másolva!

Az első fotók láttán még azt hihetnénk, hogy a finn gyártó által némileg módosított, mondhatni frissített verzióról van szó, de az újdonságot tüzetesebben megszemlélve látható, hogy a kínai telefon elnagyolt változata a Nokia csúcsmodelljének. A ZTC 8898 szemből nézve szinte tökéletes mása az E90-nek, nézzük meg csak a gombok elhelyezkedését vagy a dizájnelemek külsejét. Ellenben a készülék előlapjának tetején, pontosan a kijelző felett jobbra nem a bekapcsológomb látható, hanem az elvileg videotelefonálásra alkalmas kamera, amellyel egyetlen probléma van: a telefonban szereplő leggyorsabb adatátviteli technológia a GPRS, amellyel nemhogy videotelefonálni, de valójában szörfölni se lehet a weben. A készülék előlapjának további érdekessége, hogy a képeken is látható TFT LCD-kijelző érintészérékeny - ezzel az extrafunkcióval az E90-es nem rendelkezik.

A telefont szétnyitva már jól láthatók a minőségbeli eltérések, elsősorban a gombok feliratainak elnagyoltsága, a jobb oldalt látható hatalmas navigációs gomb, illetve a nem a készülék teljes hosszában elterülő LCD-kijelző lehet árulkodó egy esetleges vásárló számára. A screenshotok alapján az is biztosan állítható, hogy a ZTC 8898 belső 2,8 colos érintésérzékeny megjelenítője minőség terén nyomába sem ér a Nokia E90-es gyönyörű TFT-képernyőjének. A teljes QWERTY-billentyűzet gombjai ellenben jóval méretesebbek, mint azt a finn okostelefon esetében tapasztalhatjuk.

A telefon ismert technikai paraméterei igen szűkösek: amit biztosan tudunk, hogy rendelkezik GPRS-el, Bluetooth-szal és USB-foglalattal. Az 1,3 megapixeles kamera ma már nem igazi újdonság, ellenben a 2200 mAh-ás akkumulátor igen meggyőző teljesítményre lehet képes. A belső kijelző mellett látható két hangszóró valóban sztereóban szólal meg, ezzel is növelve a fiataloknak szánt élményt, amelyet egyes letöltött mobiltelefonra szánt játékok kapcsán lehet megtapasztalni. A hírek szerint az egyszerre 2 SIM kártyát is kezelni képes eszköz Európában nem lesz kapható.