Erdei Zsolt nem csak a ringben győzött

Vágólapra másolva!
A WBO világbajnoki címmérkőzés miatt sokan maradtak fenn szombat este. A magyar bunyós győzelmét hozó összecsapás jóval éjfél után ért véget: míg a pár pofont beszedő Madár talpon, 1,42 millió néző ébren bírta ki a végéig, ez pedig kiemelkedő, 56 százalékos közönségarányt jelentett.
Vágólapra másolva!

A szombat estét nézettségben a Jackie Channel és Erdei Zsolttal kiálló RTL Klub nyerte. Az ABG Nielsen adatai szerint az Első csapás-ra az épp tévézők 36 százaléka volt kíváncsi. Ez 1,7 millió nézőt jelent, de nem sokkal maradt le a Csao Darwin, a TV2 szombat esti szórakoztató show-ja sem, amit 1,59 millióan figyeltek. Az m1 egy magyar és egy amerikai filmmel kísérletezett, de ezek csak szerény 10 százalékos nézettséggel futottak.

Balzsay Károly meccsét az épp tévézők 41,8 százaléka figyelte (1,54 millió néző), ám Erdei jóval este 11 után kezdődő bunyójára már "csak" 1,42 millióan maradtak, ez viszont 56,2 százalékos közönségarányt jelentett, ami kiemelkedő. Ennek megfelelően a Get Carter című film a TV2-n nem érte el a húsz százalékos közönségarányt, azt öt tévézőből csak egy választotta.

A kereskedelmileg fontos 18-49-es korcsoportban is hasonlóan alakultak az arányok, a fiatalabb nézők több mint fele választotta Madár pofonjait. A Csao Darwin ugyanúgy 34 százalékot teljesített, mint a teljes lakosságnál, míg a Stallone-filmet a tévézők 23,4 százaléka választotta. A reklámozók célcsoportjában alacsonyabb volt az m1 nézettsége: a Philemon és Baucis alig 5,5 százalékot érdekelt.