A digitális televíziózás problémái

Vágólapra másolva!
A digitális televíziózás a többségnek eleinte nem annyira élvezetet, mint bonyodalmat jelent majd, állapította meg egy brit felmérés.
Vágólapra másolva!

Leginkább az idősek és a fogyatékkal élők szorulnak majd központi segítségre a jobb minőséget ígérő, ám kicsivel bonyodalmasabb tévézés első lépéseiben, de a technika elsajátítása után a többség elégedett lesz - állítja egy brit kutatás alapján írt tanulmány. A teljes és kötelező váltásra készülő szigetországban a kilenc hónapos kísérlet szerint a háztartások háromnegyedének a digitális tv-re való áttérés után egy hónappal is komoly nehézségei voltak az új technológia használatával.

A kormány megrendelésére készült és a közszolgálati BBC által közölt kutatás szerint a bosszúság néhány hónap után elégedettségbe fordult, és a kísérleti program lezárultával a részt vevő 400 család 98 százaléka kedvezően nyilatkozott a digitális televíziózásról. A BBC közszolgálati televízió már bejelentette, hogy a 75 évnél idősebbeknek ingyenes segítséget nyújt.

Nagy-Britanniában a tervek szerint 2008-tól fokozatosan térnek át a digitális televíziózásra, és 2012-re teljesen megszűnik a hagyományos analóg műsorszórás. A váltás után minden egyes televízióhoz és videóhoz szükség lesz egy digitálisjel-átalakítóra.