Szappanopera, szappan nélkül

Vágólapra másolva!
Szokatlan szerepben tűnik fel néhány szappanopera-sztár: ha operát nem is, de könnyedebb stílusú dalokat annál inkább fognak énekelni nekünk.  
Vágólapra másolva!

Az ITV sajátos játékshow-ja, a Soapstar Superstar egyfajta, hírességek (kifejezetten szappanoperában játszó színészek) számára készült Megasztár: a délutáni sorozatok szereplői az éneklés terén mérik össze magukat, aztán a tévénézők választják ki közülük a legjobbat, vagy legalábbis a nekik legjobban tetszőt.

A műsor már fut egy ideje, a jövőre adásba kerülő, új forduló résztvevőit azonban a napokban hozták nyilvánosságra - a tizenegy vállalkozó szellemű színész közül legtöbben Anglia leghosszabb ideje futó sorozatának, a Coronation Street-nek és az Emmerdale-nek a stábjából kerültek ki: előbbi műsorból hárman, utóbbiból négyen jelentkeztek a játékra.

A Coronation Street nagy riválisa, az EastEnders részéről csak egy valaki vállalta a megmérettetést, de igazából már ő sem játszik a sorozatban, csak múltjára való tekintettel kerülhetett az éneklő színészek közé. Az ausztrálok is képviseltetik magukat, hisz két legkedvesebb sorozatuk, a Neighbours és a Home And Away egy-egy szereplője is mikrofont ragad.

A legutóbbi turnust egyébként a Coronation Street ifjú titánja, Richard Fleeshman nyerte meg, aki azonban, a játék vége után még nem gondolkodott egyből lemezszerződésen, leginkább csak aludni szeretett volna egy jót.