Karcsúsítás várható a Duna tévénél is

Vágólapra másolva!
Még az idén újabb leépítési hullám indulhat a Duna Televíziónál - értesült a közszolgálati médium vezetéséhez közel álló forrásból az MTI.
Vágólapra másolva!

"Ha az ország gazdasági helyzete úgy alakul, elképzelhető, hogy újabb lefaragásokra lesz szükség" - mondta a hírügynökség forrása, emlékeztetve arra, hogy a társaság bevételeinek zöme a költségvetésből származik. "Vannak még belső tartalékok, ám azokból inkább a tervezett minőségi cseréket kellene végrehajtani" - tette hozzá. Szavai szerint, ha leépítenek, akkor ez a 4-500 külsős munkatársat érinti majd "nagyon drasztikusan". Szeles Pál, a közszolgálati médium szóvivője az MTI érdeklődésére nem kívánta kommentálni az információt.

A Duna Televízió élére tavaly februárban megválasztott Cselényi László elnök, már mintegy száz belsőstől vált meg a most 400-420 főállású munkatársat foglalkoztató adónál.

A Magyar Televíziónál is folyamatos a leépítés, legutóbb, bő két hete érkezett hír arról, hogy a külsősök szerződéseit nem újítja meg az MTV. A köztévé reorganizációja keretében megvizsgálta a közszolgálati feladatok ellátásához szükséges humán erőforrásait, s úgy döntött, a külsős, nem az intézmény állományába tartozó munkatársakkal kötött, korábbi szerződéseit május 31-ei határidővel, egységesen felmondja.

[origo] / MTI