Tegnap Budapestre látogatott Björn Erichsen, az European Broadcasting Union ( EBU ) TV Department igazgatója, hogy megismerje a magyar közszolgálati televízió jelenlegi helyzetét.

Az EBU, amelynek a központja Genfben található, ma a világ legnagyobb, közszolgálati műsorszolgáltató szervezeteket tömörítő uniója. Közel 70 aktív tagja van - köztük az MTV is. A vendég az MTV Kuratórium elnöksége és a Magyar Televízió Rt. elnökének a meghívására érkezett Budapestre. Látogatásának egyik legfőbb oka az MTV Rt. reorganizációs folyamata.

A Magyar Televízió és annak menedzsmentje több európai közszolgálati televízió támogatását is élvezi abban, hogy ez a folyamat sikeres legyen. Szintén ennek érdekében tartózkodik Budapesten a ZDF egyik tanácsadója, akinek feladata, hogy hosszú távú segítséget nyújtson az MTV-nek abban, hogy megtegye a reorganizációhoz szükséges lépéseket.

Björn Erichsen személyesen biztosította a Magyar Televízió elnökét arról, hogy az EBU teljes körű erkölcsi támogatást nyújt az MTV-nek ahhoz, hogy a döntéshozók és a közönség számára is érthetővé tegye a közszolgálatiság értékét.

Forrás: MTV