A Lifetime TV új műsorában A médium című sorozathoz hasonló eseményekkel találkozhatunk - a különbség, hogy ezek az esetek valóban megtörténtek.

Bár A médium-nak is van tanácsadója (Allison Dubois személyében), aki állítólag a valóságban is megélte a filmbéli történéseket, a Lisa Williams: Life Among The Dead című, új sorozat még egy lépést tesz előre. A cselekmény itt ugyanis nem dramatizált, azaz nem színészek adják elő, hanem maga a médium jelenik meg a képernyőn.

Egyfajta realityről van tehát szó, a történetek viszont nem kevésbé izgalmasak, hiszen Williams sokak szerint valóban képes kommunikálni a halottakkal - ennek megfelelően, az egyik epizódban az itt hagyott szeretteknek közvetíti az elhunytak üzenetét, a másikban ódon kastélyokba indul szellemvadászatra. A műsor nézettségét tovább növelheti a főszereplő hölgy vonzó, nyitott személyisége, akit - úgy tűnik - cseppet sem zavar, hogy halottakkal tölti minden napját.

Valljuk be, pontosan emiatt elsőre átverésnek is tűnhet az egész, hiszen a boldog házasságban élő, életvidám Williamset is inkább képzeljük - legalábbis külseje alapján -rockénekesnőnek, mintsem médiumnak. Más kérdés, hogy a műsor is részben erre a sajátos ellentétre épít. Williams egyébként, saját bevallása szerint, körülbelül négyéves kora óta látja-hallja a halottakat, igaz, csak kamaszkorától kezdett el komolyabban foglalkozni ezzel - addig egész egyszerűen azt hitte, hogy ezzel a képességgel mindenki más is rendelkezik.