Regős Bendegúz volt az adu

Vágólapra másolva!
Az m1 mostanában ritkán szokott elérni 1,85 milliós nézettséget, múlt héten viszont sikerült, épp az Indul a bakterház ismétlésével - azaz ismét bebizonyosodott, hogy jól időzített magyar filmek is tudnak olyan adatokat szállítani, mint látványos, hollywoodi kasszasikerek. Az RTL Klub rendületlenül tartja a vezető pozíciót, lehet szélvihar, tűzvész vagy csőtörés, öt magyarból egy biztosan a Berényi-klán kalandjait figyeli este fél kilenctől.
Vágólapra másolva!

Az év 3. hete változatlanul az RTL Klub előnyét mutatja. A tévézők 26,2 százalékának bizalmát bírja a csatorna, miközben a TV2 műsorait átlagban százból 22 néző választja. Az m1 szokás szerint a harmadik a sorban, 14,1 százalékkal, míg a Viasat 3 ezúttal 5,8 százalékot szerzett. Az m1 ugyan nem figyel fokozottan a fiatalokra (8,1%), de a három nagyobb kereskedelmi tévé igen: a 18 és 49 éves kor közti nézőknél nap közben bő négy százalék az RTL előnye, ami estére, a főműsoridőre majdnem hatra hízik. A Viasat az m1 után nyomul szorosan, ezúttal 7,3 százalékot ért el a célcsoportjában.

A legnézettebb műsorok közt nagyjából annyi a meglepetés, mint egy szülőktől kapott karácsonyi csomagban: a sál, sapka és zokni mellett ott az élen Barátok közt és a Fókusz, akárcsak múlt héten. Mind az öt Bk átvitte a kétmilliós határt, de a csütörtöki RTL-es Híradó is szépen szerepelt, 1,89 millió nézővel. A TV2 a vasárnapi Tények-kel bukkan fel a legjobbak közt, ez nem akkora meglepetés, mint az, hogy a Napló ezúttal a megverte a Cobra 11-et - legalábbis a teljes lakosságnál. A szökés ezúttal is gatyába rázta az egymillió néző alá süllyedt Született feleségek-et, a Jóban Rosszban veri a Legyen Ön is milliomos-t. A Szeszélyes nem döntöget rekordokat, de 1,5 millió nézőt szórakoztat - a tévézők 35 százaléka figyeli a műsort, mikor fut.

A heti Top 10-ben igen ritkán felbukkanó m1 kiugróan jó nézettséget ért el az Indul a bakterház-zal, 1,85 millióan nézték a magyar filmet. Utána hosszú szünet, sorra jönnek az RTL-es és TV2-es műsorok, majd a Kékfény tűnik fel hátrébb, olyan eredménnyel (bő egymillió néző), mint egy Balázs-show. Az ötöslottó sorsolását is egymilliónál többen figyelték a csatornán, akárcsak a péntek esti Táncdalfesztivál-t.

A Viasatnál változatlanul a New York-i helyszínelők-nek van a legnagyobb sikere, 447 ezer nézője akadt a csütörtöki epizódnak. A vegasi kollegák nyomozásain 422 ezren izgultak, de a Pőreparádé is 300 ezernél több nézőt szórakoztatott.

A Duna tévé kínálatából a Váratlan utazás című kanadai sorozat aktuális része kötött le 202 ezer tévézőt átlagosan. A csatorna hírműsorai közül a hétfői volt viszonylag erős, 166 ezer nézővel. A Kívánságkosár végzett harmadikként a háziversenyben, közel ugyanilyen eredménnyel.

A kereskedelmi tévék persze a 18-49-es célcsoportra figyelnek inkább: jellemző, hogy a Top 20-ban csak RTL-es és TV2-es műsorok vannak, az egy szem Indul a bakterház (m1) mellett. Az élen ismét a Barátok közt (pénteken a tévé előtt ücsörgő célcsoport 46,7 százaléka figyelte), második a TV2 Golyóálló szerzetes-e (ilyen címmel csoda), harmadik pedig a Cobra 11, mely ezzel visszavágott a Napló-nak. A tízben akad még bárgyú vígjáték (Beverly Hills-i nindzsa), szappanopera (Jóban Rosszban) vagy amerikai sorozat (A szökés). A kereskedelmi tévék hírműsorai közül az RTL Klub Híradó-ja a nézettebb (42,1 százalékos közönségaránya volt csütörtökön), miközben a Tények legjobb eredményét vasárnap érte el, ekkor a fiatalabb tévézők szűk harmada figyelte.

port.hu

A második tízesben felbukkan a késői kezdet ellenére jó eredményeket szállító Heti Hetes (37,1 százalékos közönségarány), a Napló, és a Győzike távollétében jól szereplő NCIS -Tengerészeti helyszínelők. A Szeszélyes tíz fiatal tévézőből hármat érdekel (Forgács Gábort meg sem ismernénk, ha nem bandzsító, pultra könyöklő részeget alakítana), az Irigy Hónalmirigy Show ismétlése pedig még kevesebbet, azaz egy aduval nem lehet túl sokszor kijönni. A Lost a 19. helyre futott csak be: noha a cselekmény pusztán két centit haladt előre, visszaemlékezésekben és régi, meglepő fordulatokban erős rész volt.

Kalmár Csaba