A tervek szerint a simpsoni példát követve nemsokára a Family Guy is egy mozifilmben teljesedhet ki - akkor talán a megérdemelt széles körű ismertség is utolérheti. Akárcsak a másik két Fox-rajzfilmet, melyek ugyancsak elnyomottként tetszeleghetnek a "sárgák" társaságában, pedig az idén 12. évadába lépett, a vidéki családra épülő fergeteges King of the Hill-nek sem kell szégyenkeznie, és a Family Guy készítőjének másik sorozata, az American Dad! sem sokkal marad el a két nagy mögött. Ez utóbbi talán mind közül a legabszurdabb, a szokásos családi szituációt egy a famíliáját apaként és az országot CIA-ügynökként egyszerre védő hősre építkezik.

A főműsoridős Fox-sorozatokra leginkább a felnőtteknek szóló humor a jellemző, persze mindez csakis a teljes politikai korrektség szellemében. Bár az egyszerűbb vicceket természetesen a gyerekek is könnyen felfoghatják, de a totális műélvezethez a rengeteg kikacsintás, popkulturális utalás, filmes idézet ismeretére is szükség van - s ezeknek csak a készítők fantáziája szabhat határokat.

A durvábbak

Az animációs sorozatok harmadik nagy csoportja (mely mostanában a legtöbb utódjelöltet ontotta magából) ugyancsak felnőtt-rajzfilmeket tartalmaz, amivel a késő esti sugárzás jár, ám ezek nem csak a felnőtt célközönség miatt kerülnek kései órára, hanem az obszcén, vulgáris, nemegyszer a politikai és mindennemű korrektség határait szó szerint áthágó témájuk és rajzstílusuk miatt.

Ezen sorozatok egyik élharcosa természetesen a nálunk is ismert és elismert South Park, mely döbbenetesen primitív rajzstílusát hasfalszaggató és tabukat nem ismerő humorral egészíti ki. A 11. évadjában járó, de minimum a 15. évadig tartó sorozat ugyan vesztett frissességéből, de polgárpukkasztásban továbbra is jeleskedik, hiszen az alkotók remek érzékkel választják ki az éppen aktuális eseményekből a kifigurázandókat. A sorozatban senki és semmi sem szent, mindenki megkapja a magáét az egyháztól kezdve különböző hírességekig.

American Dad