Bajban a Jóban Rosszban

Vágólapra másolva!
Szeptemberben még 1,6 millió nézője volt a Jóban Rosszban című TV2-es szappanoperának, de a múlt héten, a pocsék időjárás, hideg esték ellenére is a legnézettebb adást csak 1,32 millióan látták, azaz a régi tábor egy része határozottan hűtlenkedik. A néző nem tűnik el, csak csatornát vált: az RTL kvízműsorát figyelik sokan. Heti nézettség.
Vágólapra másolva!

Az év 49. hetében tartotta előnyét az RTL Klub, melynek adását átlagosan a készülék előtt ülők 28,9 százaléka választotta. A TV2 22,9, az m1 pedig 11,7 százalékot ért el a múlt héten. Este fél hét és este tizenegy óra közt szökik el igazán az RTL a kereskedelmi riválisától, mert ekkor közel 15 százalék az előnye. Az ötvenéves kor alatti felnőtt nézőknél hasonló a helyzet, százból harminc RTL Klubot néz, huszonhárom a TV2-t favorizálja, és csak hat időzik hosszan az MTV egyes csatornáján.

Az RTL fölénye annak köszönhető, hogy jól felépített hétköznap estéi rengeteg nézőt hoznak, így a Barátok közt legnézettebb adása 2,21 millió, a Fókusz pedig kétmillió tévézőt érdekelt egy erősebb estén, de a Pókerarc is változatlanul népszerű. A dobogóra nem fért fel, de nagyon nézett volt a Csillag születik, miközben a TV2-nek ezúttal meg kellett elégednie az ötödik és a kilencedik hellyel (Tények, illetve Napló). A legnézettebb film a Trója volt, a legkedveltebb sorozat pedig a Walker, a texasi kopó (mert a szappanoperákat a tévés szakemberek nem sorolják a sorozatok közé). Gyengélkedik az Aktív és a Jóban Rosszban, a tábor hűtlen része átpártolt a másik csatornára: a két TV2-es, korábban sokkal jobban teljesítő műsor romló közönségaránya az RTL-es esti kvíz miatt van. Sok néző hagyta cserben mostanság Pongrácz doktort, hogy azt figyelje, miképp incselkedik Sebestyén Balázs vagy Vágó István a magabiztosságot mímelő játékosokkal. Bővebben a 2. oldalon.

Az MTV három műsorral tudott beférni a Top 30-ba. Az ötöslottó sorsolását 970 ezren figyelték dermedten, kis cetliket szorongatva, az Önök kérték nosztalgikus dallamai, lágy melódiái hallatán 938 ezer, főképp idős néző elmélkedett a múlton, míg a Kékfény alatt 909 ezren borzadtak el azon, mennyi gonoszság van a világban. 845 ezres nézettséggel megy az Életképek, ami jónak mondható, de a Tűzvonalban 709 ezer követője is korrekt eredmény.

18-49

A kereskedelmi célcsoportban újfent brutálisan erős volt az RTL Klub, ennek megfelelően a csatorna el is vitt a Top 10-ből kilenc helyet. Nyert a Barátok közt, de úgy, hogy az egyik adást a tévé előtt ülő célcsoport közel 52 százaléka leste, talán épp azt, mikor a Tilda nevű szereplő fehérneműben igyekezte elcsábítani emberét. Ragyogó közönségaránnyal ment még a Trója, a Fókusz, a Pókerarc, a Miami helyszínelők. A TV2 legnézettebb műsora a fiataloknál a Doktor House volt, de az orvos is kikapott kicsivel A szökés menekülő fegyenceitől. A TV2 az NCIS-t bekormányozta Győzike elé: a két műsor nagyjából egy időben fut, és előbbi valamivel jobb nézettséget szállított. A TV2 új, esti sorozatai egyelőre nem tudják megszorongatni Berényiéket, és a Nagy fogyás sem lehet túl büszke a 26 százalékra. Bővebben a 3. oldalon.