Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Két új, saját sorozat a TV Paprikán

Vágólapra másolva!
A hazai gasztronómiai tévé ezúttal Angliába és Izraelbe viszi a tejfölös csirkepaprikáson és nokedlin túllépni kívánó tévézőket.
Vágólapra másolva!

A Made in UK - avagy ki menti meg az angol konyha becsületét? hatszor húsz percben jelentkezik. McMenemy Márk, aki brit és magyar is, be akarja bizonyítani, hogy az "Angol gasztronómia remekei" nem tartozik a világ legvékonyabb szakácskönyvei közé, és igenis létezik ehető táplálék a ködös Albion zöldellő tájain is. Bevezeti a nézőket az angol "fast food" világába, igazi pubokba látogat, sört, almabort és tengeri herkentyűket kóstol, és vendégeskedik egy kedves angol család otthonában, akik még focimeccsre is elviszik. A műsor minden vasárnap 17 órakor látható.

Izrael ízeivel ötször 25 percben ismerkedhet a TV Paprika nézője. Izrael konyhájában keveredik a zsidó és az arab gasztronómia, sok egyéb, bevándorló nemzet konyhájával, hiszen az országba érkezett rengeteg emigráns mindegyike hozta magával hagyományos, "nemzeti" ételeit. Az ételek alapanyagait, illetve elkészítési módját nem ritkán vallási előírások szabályozzák.

A stáb, élén Rábaközi Andreával és az úti élményeit a nézőkkel megosztó operatőrrel, túrára indul: az Izraelben élő, magyar származású séf, Sokota Robert kalauzolásával bejárják a mediterrán ország tájait, megmutatják tipikus és kevésbé ismert ételeit. Bekukkantanak híres éttermek konyháiba, megízlelik a vidéki élet házias ízeit, ellátogatnak arab és zsidó családokhoz. A műsor keddenként látható, 16:05-kor - vagy ismétlésben vasárnap 11:15-kor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről