Bocsánatot kért az RTL Klub az alázott celebektől

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub Reflektor című magazinműsorában október 20-án este bekapcsolva maradt István Dániel műsorvezető mikrofonja, így a tévézők végig hallhatták, milyen lesújtó véleménnyel van a tévés a csatorna több sztárjáról. A csatorna elnézést kért a hüledező nézőktől és a celebektől is.
Vágólapra másolva!

Az RTL-közeli celebek imázsát szisztematikusan felépítő, majd őket gondosan tovább sztároló Reflektor magazin tegnap este igencsak meglepte nézőit, mert a műsorvezető, István Dániel mikrofonja bekapcsolva maradt. A Barátok közt volt szereplője, Deutch Anita szülése kapcsán előbb az előre megírt szövegben bájos pocakot emleget, majd mikor azt hiszi, hogy nem hallják, előbb az Emma névvel tréfálkozik. A színésznőt az Alien a főszereplőjéhez, Sigourney Weaverhez hasonlítja, eztán sopánkodik ("minek szül egy férfi?"), majd cinikusan megjegyzi, hogy a művésznő "most is okosba' van", végül pedig közli, hogy nem ártana fogynia.

"Ez a pusztulás netovábbja, csak szólok!" - mondja cinikusan, mikor a Király Lindáról készült pr-anyagot felkonferálja, szórakoztatván a stábot. Mikor az énekesnő fiús típusnak definiálja magát, István megjegyzi, hogy "disznós vagy, nem fiús". Ördög Nóráról valamivel jobb véleménnyel van, bár sokallja képernyős jelenlétét ("emberrel nem történik ennyi egy héten"), gunyorosan gyönyörűnek hívja, eposzi jelzőt emlegetve, de Ungár Anikót olyan manírkirálynőnek tartja, akinek nincs egy őszinte mozdulata, és persze véleményének hangot is ad.

A SZIF-en közgazdász szakon, az ELTE-n művelődésszervezőn végzett műsorvezető több médiumnál megfordult már (Rádió Bridge, Sláger Rádió, MTV, Tv2, Cool, VIVA, RTL Klub), és az RTL sajtóklubján olvasható hitvallása szerint az egész élete egy jutalomjáték, "az a minimum, hogy azokon a fórumokon, ahol megjelenek, a lehető legnagyobb erőbedobással szórakoztassak" - írja magáról.

István Dániel nem akar nyilatkozni, csak a csatorna sajtóosztályának juttatta el mondandóját: "Végtelenül sajnálom, ami történt, és bízom benne, hogy a sztárok, akiken viccelődtünk nem sértődnek meg, hiszen többükkel baráti kapcsolatot ápolok. Tanulság számomra, hogy a stúdiótérben csak olyat szabad mondani, ami a képernyőn is vállalható. A jövőben eszerint járok el."


Az RTL Klub közleményben tudatta, hogy technikai probléma okozta, hogy a tegnap egy belső hangsáv került ki a Reflektor adásából, "amelyen a műsorvezető, István Dániel egy magánbeszélgetése hallható a műsorban szereplő sztárok kapcsán. István Dániel megjegyzéseit nem bántó éllel mondta, a kollégák közötti viccelődés keretein belül hangzottak el." A hibáért és az elhangzottakért az RTL Klub elnézést kér a nézőktől és a képernyősöktől is. Az adás itt megnézhető, itt meghallgatható.