Itt az új Szívtipró gimi

Vágólapra másolva!
Szerdán kezdődik az m1-en a Pörög az élet! című ausztrál ifjúsági sorozat - mintha csak a Szívtipró gimi folytatását látnánk.
Vágólapra másolva!

A Szívtipró gimi indulásakor Nick Poulos állt a történet középpontjában, aki görög bevándorlók gyermekeként élt Sydneyben: a Pörög az élet! főszereplője a szintén görög származású Miki Mavros, aki a széria elején Melbourne kertvárosi részére költözik a szüleihez.

Némi különbség akad azért a két karakter között: először is Miki - bár neve a magyar nézőknek mást sugallhat - lány, és pár évvel idősebb is Nicknél. A húszas évei elején jár, és legfőbb problémája, hogy állást találjon magának: anyja azt szeretné, ha recepciósként helyezkedne el, de a lány inkább egy helyi focicsapat menedzselésével foglalkozik - innen a sorozat eredeti címe, a Kick, vagyis Rúgás.

Az álláskeresés bonyodalmai közben persze megismerjük a barátokat és szomszédokat is, akik nagy része szintúgy bevándorló - tulajdonképpen abba pillanthatunk bele, hogy a Szívtipró gimi szereplői miként boldogultak volna az érettségi után. A sorozat 2007-ben készült, és szerdától minden hétköznap 11.30-tól látható az m1-en.

A Magyar Televízióban jelenleg több ausztrál sorozat is látható: amellett, hogy a Szívtipró gimi is megy a csatornán, fut még például a McLeod lányai és a némileg hasonló hangulatú A fagyos folyó lovasa. A szériáknak most külön aktualitást ad, hogy Ausztrália január 26-án üli legnagyobb nemzeti ünnepét.