Vágólapra másolva!
72 pilotból 29 sikeres lett, ennyi új sorozattal találkozhatnak az amerikai tévézők a közeljövőben az öt nagy csatornán. Párhónapos késéssel itthon is láthatjuk ezeket legálisan.
Vágólapra másolva!

Több cikkben is foglalkoztunk már az amerikai Upfront-időszakkal, mikor az öt amerikai, országos tévécsatorna bemutatja a sajtónak és a nagyobb hirdetőknek, milyen új tervekkel várja a 2009-2010-es tévés évadot. A külföldiek a nemzetközi tévés vásárra, mustrára mennek, a LA Screenings várható eseményeiről is kérdeztük az RTL Klub és a TV2 prograigazgatóit.

Számokra fordítva az elmúlt napok-hetek termését: az országos csatornák összesen 74 pilotot rendeltek meg a számtalan szinopszisból. 29 pilot bizonyított képernyőn, vetítés során, ezekből lesz sorozat a közeljövőben (akár ősszel, akár midseason-sorozatként, télen, tavasszal). Ha marad a korábbi trend, akkor a 29 új széria harmada ünnepelheti majd csak egyéves születésnapját, ugyanis a próbálkozások kétharmadát elkaszálják idő előtt, nem kapnak megrendelést a folytatásra, így a színészek, a stábtagok új munka után nézhetnek. Természetesen kisebb csatornák, kábeltévék további sorozatokkal, valóságshow-kkal készülnek.

Ezúttal egyetlen olyan sorozat sincs, melyet külföldi produkció ihletett (mint például az Office, mely angol és amerikai verzióban is figyelemreméltó). Négy olyan sorozat lesz az új csomagban (Flash Forward, Accidentally on Purpose, The Vampire Diaries, Human Target), melynek könyv adja az alapját, ugyanakkor három friss széria készül, melynek szintén van már múltja, minisorozat vagy film formájában. Ezek a "V" című sci-fi, az Eastwick és a Parenthood.