Lost: feltámadhat pár halott

Vágólapra másolva!
Az utolsó évadra sok olyan szereplő is visszatér, akit az első szezon óta nem láttunk - tudtuk meg a Comic-Conon. Aki szeret izgulni, nem bánja a meglepetéseket, ne olvasson tovább.
Vágólapra másolva!

A Comic-Con nevű képregényes és tévés kiállításon kerekasztal-beszélgetést tartottak a Lost alkotói, amire rengeteg rajongó volt kíváncsi: az eseményhez a helyszín legnagyobb termét kellett kivenni. Jórészt a két executive producer, Damon Lindelof és Carlton Cuse beszélt arról, hogyan képzeli el a történet lezárását.

Többek között kiderült, hogy az utolsó, hatodik szezonban több karakter visszatér, Juliet Burke (Elizabeth Mitchell) és Daniel Faraday (Jeremy Davies) biztosan - holott egyikük már halott a történet szerint. Ugyanúgy feltűnik még pár olyan szereplő, akiket az első évadban láthattunk utoljára: a már szintén halott Boone alakítója, Ian Somerhalder például kibökte, hogy őt is viszontláthatjuk a záró évadban.

A szereplők visszatérése arra indított néhány rajongót, hogy azt feltételezze, a sorozat úgy ér véget, hogy meg nem történtté teszi az eddigi eseményeket, vagyis valójában mindenki túléli a repülőutat. A beszélgetésen szintén jelen levő Jorge Garcia (Hugo alakítója) szerint azonban ez óriási csalás lenne, és az alkotók is elvetettek egy efféle lezárást. "Csak bízzatok bennünk" - mondta Cuse.

Cuse mindazonáltal azt is elmondta, hogy az utolsó évad hasonló lesz az elsőhöz: intenzív, meglepetésekkel teli és jobban kibontja a karakterek érzelemvilágát. Ehhez új narratívát is találtak az alkotók: "Az időutazós szezonnak vége, a flash-forwardoknak éppúgy. Most valami egészen mást fogunk csinálni" - árulta el Lindelof.