Kinevezték az MTV két csatornájának új vezetőit

Vágólapra másolva!
Rákay Philipet és Süveges Gergőt nevezte ki Medveczky Balázs, a Magyar Televízió vezérigazgatója az m1, illetve az m2 vezetőjévé. Feladatuk az átalakuló csatornák új profiljának megteremtése lesz.
Vágólapra másolva!

Rákay Philipet bízta meg az m1 intendánsi feladataival és a megújuló műsorkínálat kialakításával a Magyar Televízió vezérigazgatója. A csatorna közleménye szerint Medveczky Balázs azt várja tőle, hogy "irányításával a nemzeti főadó újra Magyarország mértékadó és kiegyensúlyozott információs csatornájává váljon, nézettsége pedig minden célcsoportban stabilizálódjon". A közlemény szerint ezen a csatornán hír- és hírháttérműsorokat, politikai és közéleti elemző, szolgáltató és vitaműsorokat, minőségi filmeket és szórakoztató produkciókat láthatnak a nézők.

Az m2 ez év őszétől a tervek szerint a 3-17 éves korosztály csatornája lesz, azzal a küldetéssel, hogy felélessze a hazai gyermek- és ifjúsági műsorgyártást. A csatorna a hagyományos tévéműsorok mellett internetes tartalmat is gyárt majd. "A magyar gyerektévé" profiljának kialakítása Süveges Gergőre vár, feladata, hogy " magas színvonalú műsorokkal töltse meg az új csatornát, hogy az a kereskedelmi gyermekcsatornák minőségi riválisa legyen, és rövid időn belül a gyermekek és fiatalok első számú médiaplatformjává válhasson" - írja a közlemény.

Süveges Gergő intendánsi feladatai mellett marad a köztelevízió műsorvezetője, és a következő hónapokban átmenetileg még folytatja munkáját a Ma reggel című műsorban is.