Kidobják Charlie Sheent, ha felbukkan a stúdióban

Vágólapra másolva!
Charlie Sheen balhéi nemcsak hogy rendszeresen szolgáltatnak témát a médiának, de természetesen hatnak a színész körül élőkre is. Kollégái február végén elégelték meg Sheen viselkedését, és leállították a Két pasi - meg egy kicsi forgatását, miután az író-producert bohócnak, sarlatánnak nevezte és zsidó származásával élcelődött. A CBS kirúgta rekordfizetéssel rendelkező sztárját, a Warner Bros pedig kiadta a biztonsági őröknek, hogy hajítsák ki a színészt, ha felbukkanna véletlenül a stúdió környékén.
Vágólapra másolva!

A Két pasi - meg egy kicsi stábjánál és a producereknél február végén telt be a pohár, miután a sorozat sztárja, Charlie Sheen egy rádióinterjúban mindennek elmondta a széria alkotóját, Chuck Lorre-t. Az író-producert bohócnak és sarlatánnak nevezte, zsidó származásával élcelődött, majd lopással vádolta őt és a sorozatot adó CBS-t is - a Két pasi - meg egy kicsi-t pedig saját show-jaként aposztrofálta. A csatorna akkor úgy döntött, a jelenlegi évadból hátralévő részeket már nem küldi adásba.

Sheen egy nyílt levélben reagált a hírre (azt írta, Lorre nem tudja elviselni az igazságot), a Radar Online-nak pedig kijelentette, inkább leszerződik az HBO-hoz. Pár napra rá egy elvileg exkluzív tévéinterjút adott az ABC-nek, majd - amikor a csatorna már jól beharangozta az adást - megjelent az NBC-n is. Itt kiderült, a színész korábban vaskos béremelést kért, az amúgy is rekordnak számító 1,8 milliós dollár per epizódos gázsiját megpróbálta feltornázni hárommillióra. Aztán még kijelentette, hogy fontolgatja az alkotók beperelését.

A sorozatos mocskolódások láttán február 25-én a Warner Bros hivatalosan is kirúgta a színészt, aki így nemcsak a Két pasi - meg egy kicsi-ből esett ki, de valószínűleg a stúdió többi produkciójában sem vehet részt. A biztonsági őröknek kiadták, hogy ha meglátják Sheent a stúdió területén, azon nyomban hajítsák ki. A vígjátéksorozatba állítólag már meg is találták a helyettesét Jonh Stamos személyében (dr. Tony Gates a Vészhelyzet-ből), aki Sheen szerint persze tökéletesen alkalmatlan a szerepre.

A színész kiborulásának előzménye egyébként az volt, hogy elvonókúrája miatt már korábban leállították a Két pasi - meg egy kicsi forgatását, de Sheen ezt nem volt hajlandó tudomásul venni. Egy nap megjelent a stúdióban, hogy ő márpedig forgatni akar, hívják össze a stábot azonnal. Persze hazaküldték, mire kipakolt egy rádiónak, Chuck Lorre erre pedig becsempészett róla egy nyilatkozatot az egyik epizód végére: ebben azt írta, ő nem iszik, nem drogozik, így meglehetősen rossz néven venné, ha előbb halna meg, mint Sheen. Erre jött a színész második, már durvább rádióinterjúja, ami a jelenlegi helyzethez vezetett.

A gyártó Warner Bros már jelezte, hogy a stábot kifizeti, a kimaradt négy epizód utáni bért megkapják a csapatban dolgozók. Amikor Sheen elkezdte a rehabilitációt, közölte, hogy mivel miatta áll a produkció, hajlandó kifizetni a stáb bérének harmadát - ehelyett végül a gyártó cég fizeti majd ki a dolgozókat.

Korábban is voltak balhéi

Sheen már jó két éve csak balhés ügyeivel kerül az újságok címlapjára: 2009 karácsonyán, egy otthoni veszekedés során bántalmazta feleségét, ami után le is tartóztatták. Akkor úgy nyilatkozott, hogy inkább börtönbe vonul a kétéves próbaidő helyett, de végül megúszta harmincnapos próbaidővel, valamint rehabilitáción és dühkezelési kurzuson való kötelező részvétellel.

cbs

Úgy tűnik, utóbbinak nem volt sok hatása, a 2010 augusztusi döntés után alig pár hónappal, október végén már ittasan és meztelenül találtak rá egy hotelszobában, melynek berendezését előzőleg szétverte. A szállodába ráadásul egy idegen nővel tért vissza egy buli után, pedig oda még volt feleségével és két lányával érkezett. Emiatt nem került viszont a bíróság elé, a hotel tulajdonosai nem tettek feljelentést.

Sheen a 2011-es évet sem kezdte szelídebben: január végén kórházba szállították, miután öt nővel mulatott házában - állítólag órákon át kokainozott és pornót nézett. A maratoni buli végére aztán erős hasi fájdalmai támadtak: a kórházban kiderült, hogy gyomorsérve újult ki, amit a túlzott kokainfogyasztás idézhetett elő. Ezután vett részt a rehabilitáción, amely miatt a Két pasi - meg egy kicsi forgatása leállt. Az elvonókúrát egyébként otthonában tölthette a sztár, valószínűleg ezért nem volt túl sok haszna.

A nézők maradtak

A sorozat, amelyet a New York Times az évtized legnagyobb komédiasorozataként aposztrofált, és itthon a Viasat3-on látható, 2003 szeptemberében indult. A jelenetek zöme egy malibuli házban játszódik, ahová a hedonista, nőcsábász és piás Charlie Harper befogadja testvérét, az alapvetően lúzer Alant, aki hozza magával kisfiát, Jake-et, aki a kezdeti pufók gyerekből az évek során kamasz válik.

cbs

Harminc Emmy-jelölése és két Golden Globe-jelölés mellett ragyogó - és stabil - nézettséggel ment évekig: a kezdeti 15,3 millió néző után még emelkedett is az érdeklődés a komédia iránt, a nyolcadik szezon is hozott 14,2 millió tévézőt átlagban - azaz Sheen szaporodó botrányai miatt a rajongók nem fordultak el a produkciótól.