Milyen sorozatokat vesznek őszre a magyar tévécsatornák?

The Finder, amerikai TV sorozat
Vágólapra másolva!
A következő tévés idényben magyar képernyőre kerülhetnek Charlie új angyalai, kapunk viaskodást dinoszauruszokkal, komor tikokat hordozó időutazókat, egymással harcban lévő, szakmájukban zseniális detektíveket, rosszarcú fegyenceket, fiatal boszorkányokat is. Melyik új amerikai sorozatot veszik meg itthon, és melyik tévére kerülhetnek ősszel-télen?
Vágólapra másolva!

A legnagyobb tévés vásár, az LA Screenings után sok nyitott kérdés maradt, a csatornák még ajánlatokat tesznek, kombinálnak, mit lenne érdemes megvenni a következő tévés idényre. Mivel azt tudjuk, hogy az RTL Klub a Warnerrel és a Foxszal kötött hosszabb, több évre szóló szerződés alapján válogat, főképp e két stúdió terméséből szelektál filmeket és sorozatokat, a Tv2 pedig a Universallal, a CBS-szel és a Sonyval áll közelebbi kapcsolatban, meg lehet tippelni, mely tévére melyik újonc kerülhet.

A kisebbek, mint a Viasat3, nem rendelkeznek többéves szerződéssel, nekik külön kell megalkudniuk minden sorozatra, amelyet műsorra szándékoznak tűzni. Az alábbiakban megpróbáljuk jelezni, mely új széria melyik hazai tévére kerülhet, melyiknek vág a profiljába. Az alábbiak mellett számos új, ígéretes sorozat várja az őszi rajtot, köztük olyanok, amelyek a mesevilágot látványosan keverik a valósággal (Once Upon a Time, Grimm), és olyanok is, amelyek a Mad Men világába, a hatvanas évekbe viszik a tévézőt (The Playboy Club, Pan Am). Ezek itthon nem számíthatnak olyan jelentős nézettségre, mint a Helyszínelők és spinoffjai, A mentalista vagy az NCIS, de elképzelhető, hogy egyik-másik csatorna megveszi - de csakis a késő esti műsorsávba.

Következzen néhány olyan, amelyet jó eséllyel magyarul is láthatunk:

------------------------------

Terra Nova, RTL Klub


Kizárt, hogy az RTL kihagyja Steven Spielberg új szériáját, a Terra Nová-t, amely időutazással megbolondított kalandsorozat lesz, a hatalmas költségvetéshez méltó, látványos képekkel feldobva. A nyomasztó, elrontott jövőből a régmúltba utazó csapatról írtunk már korábban, a cikkeket itt találja.

------------------------------

Are You There Vodka? It's Me, Chelsea - Viasat3

Chelsea Handler 2008-as könyve alapján íródott komédiasorozat, az NBC rendelte be 2011-ben sorozatnak, Laura Prepon (a képen) kapta a főszerepet. Mivel a két nagy hazai kereskedelmi tévé nem ad szitkomot, mert meggyőződése szerint a magyar nézők csak kis része tud ezeken nevetni, a sorozat könnyen a komédiasávval amúgy is rendelkező, humoros sorozatokra néha rábólintó Viasat3-on köthet ki.

------------------------------

Charlie angyalai - Tv2


Az eredeti sorozat az USA-ban 1976 és 1981 közt futott, Magyarországon is igen népszerű volt, mivel vonzó nők bújtak olyan szerepbe, amelyet korábban hagyományosan férfiak alakítottak a krimikben. A Tv2 a Universallal, a CBS-szel és a Sonyval áll közelebbi kapcsolatban, így aligha hagyják veszni az utóbbi által az ABC megrendelésére készült, látványosnak, pörgősnek ígérkező remake-et. Itthon is sikerre számíthat, ez lehet a Tv2 erős sorozata, a gyengülő - és utolsó évadjához közelítő - Doktor House helyett. Többet a sorozatról itt olvashat.

------------------------------

Allen Gregory, Viasat6 vagy Comedy Central

Animációs sorozat felnőtteknek, kizárt, hogy a két nagy kereskedelmi tévén kössön ki, azonban a rajzfilmeknek teret engedő, kisebbik Viasat-tévén cagy a Comedyn otthonra lelhet a nagyszájú, hétéves Allent középpontba állító széria. Családi háttere nem a hagyományos: apja, Richard egy férfival él együtt.

------------------------------

Alcatraz, RTL Klub


Mivel a Fox gyártja, és velük az RTL Klub áll szerződésben, valószínűleg a Lost-ot is vetítő magyar csatorna veszi meg a Lost-ot is készítő J. J. Abrams új sorozatát. Mivel az RTL-en nagyot szólt, és egy darabig igen nézett volt A szökés, várhatóan az újabb, börtönös szériát is annak sikerére lehet alapozni (de legalábbis nézőket bevonzani az első részre). Sarah Jones mellett főszereplő lesz Jorge García, aki Hurleyt alakította a szigetes sorozatban.

------------------------------

Common Law, Tv2

A USA Network sorozata lesz, információink szerint a Tv2-nek tetszik. A sztori szerint Wes Mitchell (Warren Kole) és Travis Marks (Michael Ealy), remek nyomozók, csak egy bajuk van a világgal - az, hogy a másik létezik. Ennek megfelelően, hogy párban tudjanak dolgozni, a főnökük tanácsadóhoz, pszichológushoz (Amy Acker - a képen) küldi őket, hogy tanuljanak meg együtt élni.

------------------------------

How To Be A Gentleman, Viasat3

Mivel komédia, aligha vetíti a Tv2 vagy az RTL Klub. A CBS-re kerülő széria története szerint egy férfi életvezetési tanácsokkal látja el egy megbízóját - ennyi alapján akár sima bukta is lehet. Ismerős szereplők azonban megmenthetik, ugyanis karaktert kapott Kevin Dillon a Törtetők-ből, és Mary Lynn Rajskub, a 24 Chloéja.

------------------------------

The Secret Circle, AXN vagy Viasat3

Kevin Williamson készíti a CW-nek, L. J. Smith könyve alapján. Mivel az elmúlt években nagyon mentek a vámpíros sztorik, sőt, zombis sorozat is sikerrel rajtolt, elképzelhető, hogy egy újabb, főként fiataloknak szánt, misztikus széria is befuthat. Ebben a történetben egy Cassie nevű lány a főszereplő, akinek anyja egy tűzben meghal, majd kideríti, hogy különleges képességei vannak, egy boszorkánycsaládból származik.

------------------------------

The Finder, RTL Klub

A csatorna abban a szerencsés helyzetben van, hogy a legtöbb sorozata újabb évaddal folytatódik az USA-ban, ugyanakkor itthon is elég nézett (A mentalista, Dr. Csont, Castle). Egy-két üres óra talán azért marad, talán épp a The Finder-nek, amely a Fox új szériája, a Dr. Csont spinoffja, testvérsorozata - azaz igen jó eséllyel kerül az RTL-re, amely nyilván a promóciós kampányt a Bones-ra építi majd.