Megvan az év első bukott tévésorozata

work it
Vágólapra másolva!
Alighanem az amerikai Work It-é lesz az első bukta: ellenszenv övezte már indulás előtt, a nézők nekiestek az első rész után. A nőnek öltözött két férfi kalandjainak villámgyors bukást prognosztizálnak, a 6,1 milliós kezdés az ABC-n, főműsoridőben elég gyenge.
Vágólapra másolva!

A Work It című szituációs komédia két állástalan férfiról szól, akik rádöbbennek, hogy nőként sokkal jobb esélyeik lennének a munkaerőpiacon, így beöltöznek, kisminkelik magukat, majd állást kapnak egy cégnél. A szinopszis szerint a kettős élet, a nőként való viselkedés jobb emberré teszi őket, miközben azért megmarad az estékre a bár, ahol újra a régi önmaguk lehetnek, sörözhetnek, csajozhatnak.


A sorozatot már premierje előtt komoly ellenszenv övezte, a tévékritikusok nehezen hitték el, hogy majdnem harminc évvel a Dustin Hoffman-féle Aranyoskám után (ahol a fiatal férfi, Michael Dorsey egy munka miatt Dorothy Michaels lesz, középkorú nőként fogad el egy állást) egy ilyen ötlettel, felszínes tréfálkozással sokáig képernyőn lehet lenni. Ted Cohen és Andrew Reich, a sorozat kreátorai mindenesetre úgy vélték, hogy ez humoros lesz, meggyőzték többek közt Amaury Nolascót, akit a hazai tévézők a jól nézett A szökés című akciósorozatból ismerhetnek (ő volt Sucre).

A látatlanban "az év legrosszabb sorozataként" emlegetett Work It január 3-án indult, jelentős hendikeppel, és a pilot után már össztűz zúdult a sorozatra, a tévézők a Twitteren estek neki, szexistának, sértőnek találták. Egy Puerto Ricó-i szóvá tette, hogy nem minden honfitársa drogdíler, ahogyan ábrázolják őket, más szerint szimplán a "sitcomok történetének legrosszabb sorozatáról" van szó. Az internetezők közül többen rasszistának és humortalannak tartják az ABC komédiáját, más kapcsolási rekordot emlegetett, mert két másodperc után váltott riadtan, valaki pedig szomorkásan csak ennyit írt: "azt hiszem, egyszer sem nevettem a műsor alatt".

A 2012 elején elrajtolt sorozatról már írtunk korábban, 2011 legrosszabb tévés ötletei közt bukkant fel.