Clint Eastwoodról nem gondoltuk volna

Vágólapra másolva!
Májusban rajtol egy reality, melyben Clint Eastwood is feltűnik. Amíg Ozzy Osbourne-nál, Hulk Hogannél, Győzikénél vagy épp Zalatnay Saroltánál nem meglepő, hogy ilyen műsort vállal, addig a négyszeres Oscar-díjas színész-rendezőtől nemigen vártunk volna hasonló szereplést. Tegyük hozzá, nem ő az egyetlen: íme, pár arc, akiktől látszatra elég távol áll a valóságshow műfaja, mégis megpróbálkoztak már vele.
Vágólapra másolva!

Clint Eastwood

A Nincs bocsánat-ért és a Millió dolláros bébi-ért Oscar-díjat kapott (és két másik filmjéért is jelölt) Eastwood megfontolt, komoly embernek tűnik, aki egy régebbi, hagyományos értékrend szerint él. Nem gondoltuk volna, hogy világképébe belefér egy realityben való szereplés, noha nem a főszereplője lesz a produkciónak: az Egyesült Államokban májusban induló műsor inkább a színész-rendező családjáról, feleségéről és lányairól szól, maga Eastwood csak alkalomadtán fog megjelenni. A történet fontos szereplője egy hattagú énekegyüttes is, melyet a művész felesége Dél-Afrikában fedezett fel, és Kaliforniában is szeretne befuttatni.

------------------------

Michelle Obama

Az amerikai first lady személyével eléggé összeegyeztethetetlen egy realityben való szereplés, főleg, miután Barack Obama nyilvánosan is elítélte a műfajt. (Kijelentette, hogy nem tetszik neki, hogy lányai követik a Kardashian család kalandjait.) Ennek ellenére Michelle Obama feltűnt már A nagy házalakítás egyik epizódjában, és az Iron Chef America nevű szakácsversenyen is zsűrizett már - sőt 2009-ben felmerült, hogy a first lady fodrásza saját realityt kap, amelynek készítésekor nyilván Obamát is megkörnyékezték volna. Az elnökfeleség nem zárkózik el más jellegű tévés szereplésektől sem, láthattuk már többek között a Szezám utcá-ban és az iCarly-ban is.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

------------------------

Venus és Serena Williams

Nem jellemző, hogy sportolók saját realityt forgatnának, és közülük sem olyanokra gondolnánk elsőként, akiknek korábbi sikerei még élnek a közönség emlékezetében - hisz az énekesek és színészek is általában akkor vágnak bele hasonló műsorokba, amikor új löketet szeretnének adni karrierjüknek. Venus Williams és húga, Serena (a képen) a teniszben értek el vitathatatlan eredményeket: mindketten voltak világelsők, előbbi hétszer, utóbbi tizenháromszor nyert egyéniben Grand Slam-tornát, és akkor a párosban elért sikereikről még nem is beszéltünk. Ők ketten 2005-ben élték egy ideig kamerák előtt az életüket, a Venus & Serena: For Real című műsor kedvéért.

Forrás: AFP/William West
Forrás: AFP/William West

------------------------

Stephen Baldwin

Stephen Baldwin sosem vált olyan népszerűvé, mint bátyja, Alec, de a nyolcvanas, kilencvenes években olyan filmekben láthattuk, mint az Utolsó kijárat Brooklyn felé, a Született július 4-én, az Édeshármas vagy a Közönséges bűnözők. Aki ismeri a felsorolt alkotásokat, az tudja, hogy nem feltétlenül a mainstreambe tartoznak, gagyi, Z-kategóriás filmeknek pedig semmiképp nem mondhatók. Ehhez képest meglepő, hogy Baldwin 2007-ben egy igencsak hatásvadász realityre mondott igent: a Celebrity Bull Riding Challenge-ről van szó, amelyben pár hírességnek egy tíznapos tréning után kellett részt vennie egy rodeóbajnokságon, ahol legalább nyolc másodpercig kellett megülnie egy élő bikát.

Forrás: AFP/Getty Images/Frazer Harrison
Forrás: AFP/Getty Images/Frazer Harrison

------------------------

Johnny Rotten

A Sex Pistols frontembere, John Lydon - ismertebb nevén Johnny Rotten - a Celeb vagyok, ments ki innen! brit eredetijének harmadik évadját dobta fel megjelenésével. A punkmozgalom egyik alapítójaként az énekes egész életében lázadt a (kis)polgári értékek ellen, így sokak számára meglepő lehetett, hogy egy kereskedelmi televízió sikeres műsorában vállalt szerepet. Végül aztán nem hazudtolta meg önmagát, jó kis magánszámmal rukkolt elő a dzsungelben: élő adásban "kibaszott picsáknak" nevezte a műsor nézőit, akik "képesek ezt a szart nézni", majd pár nap múlva úgy döntött, ki is száll a játékból.

Forrás: AFP/Getty Images/Matt Carr
Forrás: AFP/Getty Images/Matt Carr

A fentiek mellett egy bővebb listára azonban többen felférnének: a Celeb vagyok, ments ki innen! brit verziójában például olyanok szerepeltek, mint Uri Geller vagy Martina Navratilova. A teniszező rákapott a tévés szereplésekre később, mert táncolt a Dancing With The Stars amerikai sorozatában is (ennek megfelelője volt itthon a Szombat esti láz az RTL-en), de ebbe a sztáros, táncolós realityshow-ba olyanok is elmentek, mint a bokszoló Evander Holyfield vagy a színésznő Tia Carrere. Sportolók amúgy gyakran vállalnak ilyesféle szereplést, Dennis Rodman a Celebrity Big Brother-ben volt látható az Egyesült Királyságban, de elment a szintén számos hírességet leszerződtető Celebrity Rehab with Dr. Drew című realitybe is.

Hazai sportolók magyar műsorokban is felbukkantak, Kammerer Zoltán, Kovács Ági, Szuper Levente Csollány Szilveszter az RTL Klub főzött majd vendégeskedett másnál, ők a Vacsoracsata által kínált gázsira nem tudtak nemet mondani. Ugyanez a főzős reality szerződtette le Koltai Róbertet, akit a TV2 is megkeresett: róla sem gondoltuk volna, hogy valóságshow-ba megy, ráadásul öt estén át (úgy tudjuk, ő kapta az egyik legmagasabb összeget). A Hal a tortán-ban még érthető volt Szűcs Judith vagy Vicze Ottó szerepeltetése, annál kínosabb volt Tasnádi Péter és a nyilvánosságba kétségbeesve kapaszkodó Torgyán József leigazolása.