Feltámadt az Így jártam anyátokkal

Vágólapra másolva!
Néhány gyengébb időszak után a hetedik évad erőre kapott, remek nézettséget szállít a 18-49-es célcsoportban.
Vágólapra másolva!

Pár gyengébb szezon után, amikor a lapok már arról cikkeztek, hogy a Jóbarátok-utódnak kikiáltott sorozatot akár le is lehetne venni a képernyőről, az Így jártam anyátokkal hetedik évadja végre erőre kapott, kiváló nézettséget szállít a 18-49-es célcsoportban. Ebben a kategóriában jelenleg a nyolcadik legnézettebb sorozat az USA-ban, 20 százalékkal jobbak a számai, mint az előző évadban.

A fellendülést nem csak a sztoriknak köszöntheti a sorozat. A korábbi évadok immár elérhetőek a Netflixen (a bukott szériáknak halovány reménysugarat jelentő szolgáltatásról itt olvashat bővebben), így többen megismerték a szitkomot, másrészt a fiatalos FX is ismételni kezdte a korábbi részeket, így akadtak, akik utólag rákaptak, és kíváncsiak az új történetekre. A New York Times szerint ezzel egy trend fordult meg, ugyanis korábban az volt a jellemző, hogy amint elkezdték kisebb csatornák ismételni a nagyok komédiasorozatait, azok új részei egyre kevesebb nézőt vonzottak.

A többszörös Emmy-díjas széria nézettségi csúcsát a teljes lakosságnál az első évad egy különösen vicces része, Az ananász-incidens tartja, 12,3 millió tévézővel, a mélypont a hatodik szezonban volt, 6,4 millió nézővel az USA-ban.

A vezető színészek a sorozatban Josh Radnor, Jason Segel, Cobie Smulders, Neil Patrick Harris és Alyson Hannigan. Számos híresség vállalt örömmel szerepet a komédiasorozatban az évek során, így láthatták a nézők hosszabban Enrique Iglesiast, Britney Spearst, Jane Seymourt, Jennifer Lopezt.