Horrorsorozattal csatázik a Mad Men - megvannak az idei Emmy-jelöltek

Mad Men - Reklámőrültek
Vágólapra másolva!
Kihirdették az Emmy-díj jelöltjeit, a legtöbb nevezést - tizenhetet - a Mad Men - Reklámőrültek és az American Horror Story kapta, vendégszereplőként Uma Thurman és Michael J. Fox is a jelöltek között van.
Vágólapra másolva!

Megvannak az idei, 64. Emmy-díj jelöltjei. Mind a drámai szériák, mind a vígjátéksorozatok kategóriájában hat produkció versenyez: előbbi mezőnyt a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó, a Totál szívás, a Downton Abbey, a Trónok harca, a Homeland és a Mad Men - Reklámőrültek alkotja; utóbbi kategóriából az Agymenők, a Félig üres, a Csajok, a Modern család, A stúdió vagy Az alelnök fog kikerülni győztesen.

AMC

A drámai színészek kategóriájában többek között Steve Buscemi, Bryan Cranston és Michael C. Hall vannak versenyben, a komikusoknál pedig Alec Baldwin csap össze olyanokkal, mint Jon Cryer vagy Jim Parsons. A hölgyek között is kemény a verseny, a drámai színésznők között olyan jelölteket találunk, mint Kathy Bates, Glenn Close, Claire Danes vagy Julianna Margulies; a vígjátéki színésznők versenyéből pedig többek között Zooey Deschanel, Edie Falco, Tina Fey vagy Julia Louis-Dreyfus kerülhet ki győztesen.

A legjobb vendégszereplők közt olyan nevekkel találkozhatunk, mint Michael J. Fox (aki A férjem védelmében és a Félig üres című sorozatok miatt kétszeresen is esélyes), Greg Kinnear (Modern család), Joan Cusack (Shameless - Szégyentelenek) vagy Uma Thurman (Kasszasiker).

A jelöltek teljes listája az Emmy-díjnak szentelt honlapon olvasható. Az átadó gálára szeptember 23-án kerül sor, Magyarországon az HBO közvetíti élőben az eseményt.