Vége a Marslakóknak, az MTVA nem kért folytatást

marslakók
Vágólapra másolva!
Ősztől nem lesz Marslakók - erről a stábtagokat is értesítette a produkció. Az MTVA szerint nem volt esély a nézettség emelésére.
Vágólapra másolva!

A Marslakók Produkciós Kft. által gyártott, elsősorban fiatal közönségnek szánt, és 2012 tavasza óta az m1 közszolgálati csatornán sugárzott Marslakók című szappanopera innovatív értékei ellenére nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A sorozat iránt érdeklődő nézők száma elmaradt az elvárt mértéktől - áll az MTVA által megfogalmazott szövegben.

A tervezett közleményben az is szerepel, hogy figyelembe véve az első évadban tapasztalt tendenciákat - a televíziós műfaj sajátos nézői szokásaira is tekintettel - a produkció szélesebb körű elfogadottságának kialakulása a jövőben sem valószínűsíthető. A fentiekre való tekintettel az MTVA kezdeményezésére a felek a mai napon a szerződést közös megegyezéssel megszüntették.

Az [origo]-hoz eljutott e-mail szerint a produkció vezetői, Halkó Gabriella és Jáksó László minden közreműködőnek megköszönték a munkát, "az együttes gondolkodást, a lelkesedést, a támogatást." Biztosították a címzetteket, hogy minden munkatársukkal, partnerükkel betartják a köztük fennálló szerződés minden pontját. A szerződésbontással együtt ígéretet kaptak az MTVA-tól arra is, hogy még ezen a héten, de legkésőbb jövő hét hétfőig rendezik eddigi elmaradásaikat, azaz semmilyen elvégzett munka sem marad kifizetetlenül.

Forrás: facebook.com/marslakok

A Marslakók szerződésében az szerepelt, hogy az első, 77 részesre tervezett évadban az MTVA nem is élhet a rendes felmondás jogával, tehát mindenképp be kell rendelnie a másodikat. Az augusztusi indulással tervezett második szezonnak el kellett volna érnie az m1 főműsoridős átlagát, de a jelek szerint erre az MTVA nem lát esélyt, ezért bontotta fel idő előtt a kontraktust.