Elítélték a Gyilkos elmék után az apját megölő fiút

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találta az amerikai bíróság a 12 éves Joseph Hallt, aki neonáci apját ölte meg, mivel ugyanilyen tettért a Gyilkos elmék egy fikciós karaktere nem kapott büntetést.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek találta a 12 éves Joseph Hallt az amerikai bíróság - írta a zap2it.com. A bíró szerint az apját meggyilkoló fiú tisztában volt tette súlyával, mert nem egy naiv kisgyerekről van szó az ő esetében. A fiú apja, Jeffrey Hall egy ismert neonáci vezető volt a nyugati parton, fiát rendszeresen elvitte gyűlésekre, és a mexikói határhoz is, ahol illegális bevándorlókat próbáltak elkapni.

Hall korábban azt vallotta, hogy a Gyilkos elmék című sorozat egyik epizódja adta neki az ötletet, hogy végezzen apjával: ebben egy fiú megölte az őt gyötrő szüleit, és nem kapott büntetést.

Mandy Patinkin korábban rombolóak nevezte a sorozatot. A Gyilkos elmék kezdőcsapatát erősítette, két évadot lehúzott, majd - erősen meglepve a rajongókat és a producereket - kilépett, otthagyta a stábot és a jó fizetést a harmadik szezon előtt. 2007-ben történt ez, azóta nem nagyon beszélt távozás okairól, de végül a New York Magazine-nak elárulta, hogy karrierje egyik legnagyobb hibája volt, hogy beszállt a sorozatba, nagyon megbánta: "Azt hittem, hogy valami más lesz. Soha nem hittem, hogy estéről estére, hétről hétre, éveken át újabb és újabb nőket fogunk megölni, megerőszakolni a sorozattal. Ez nagyon rombolóan hatott a lelkemre, a személyiségemre. Utána úgy éreztem, hogy nem fogok már visszatérni a televíziózás világába."